Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia: Speram că e în viaţă şi că într-o bună zi se va întoarce

Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia: Speram că e în viaţă şi că într-o bună zi se va întoarce

După 13 ani de când a murit în Spania, Dumitru Ionescu a fost înmormântat de familia sa. Abia recent, oamenii au aflat că trupul bărbatului se află într-o morgă din Valencia, scrie ştiridiaspora.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este foarte greu şi dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, spune fiica lui Dumitru.

Românul a dispărut după ce soţia lui a intrat într-un supermarket din oraşul spaniol Moncada, iar el a rămas afară aşteptându-o.

Din cauza faptului că bărbatul mai pleca de acasă fără să spună, familia nu a raportat imediat dispariţia.

„Am sperat că este în viaţă, că a plecat din propria voinţă şi că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, spune Jorge, fiul bărbatului.

Dumitru Ionescu nu putea să ceară ajutor deoarece nu ştia limba spaniolă.

De asemenea, nici familia nu cunoştea limba şi nu au putu înţelege, în acea perioadă, că Garda Civilă cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit.

Cadavrul bărbatului fusese găsit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul era mutilat, dar legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale.

Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019, adică 12 ani mai târziu. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic, care a confirmat asemănările cu trupul bărbatului găsit în 2007. Prin urmare, la sfârşitul anului trecut s-a aflat că pe român îl cheamă Ionescu Dumitru.

După 13 ani, bărbatul a fost înmormântat, într-un cimitir din Valencia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările