Emmanuel Macron îi atacă pe liderii Brexit, despre care spune că sunt nişte „mincinoşi”

Emmanuel Macron îi atacă pe liderii Brexit, despre care spune că sunt nişte „mincinoşi”

FOTO EPA-EFE

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat în cadrul summitului de la Salzburg că liderii campaniei pro-Brexit sunt nişte „mincinoşi” care fug de responsabilităţile deciziei pe care au luat-o, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victoria celor care şi-au dorit ieşirea din UE „a fost împinsă de cei care au prezis o soluţii uşoare”, a declarat preşedintele francez, care a adăugat că „acei oameni sunt mincinoşi. Au plecat a doua zi pentru a scăpa de gestionare”.
 
În timpul conferinţei de presă, Macron a precizat şi că nu va accepta o „tranzacţie orbească” - ceea ce ar însemna ca viitoarea relaţie comercială dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană să fie decisă după despărţire.
 
Poziţia acestuia este o altă săgeată către Theresa May, după ce UE a respins planul ei de divorţ, sporind astfel şansele pentru un „Brexit orb”.
 
Macron nu a precizat numele „mincinoşilor” din spatele Brexit, dar i-a menţionat pe cei care au promis că dacă Marea Britanie va ieşi din UE, aceasta „va aduce mulţi bani acasă”. 
 
Campania pro-Btexit, condusă de Boris Johnson şi Micheal Grove, a promis la început că va alimenta Serviciul Public de Sănătate cu 350 de milioane de lire sterline pe săptămână. Afirmaţia este acum discreditată la scară largă.
 
„Cei care explică că putem trăi cu uşirinţă fără Europa, că totul va fi bine şi că astfel vor aduce mulţi bani acasă, sunt mincinoşi”, a adăugat Macron. „Astăzi, cu toţii am fost de acord cu acest lucru, propunerile în starea lor actuală nu sunt acceptabile, în special din punct de vedere economic”, a explicat preşedintele francez.

Macron declară că nu va exista o „înţelegere oarbă” VIDEO ETvB English / YouTube
Mesajul acestuia a fost sprijinit şi de cancelarul german Angela Merkel, care a declarat că „azi a fost clar că avem nevoie de un progres substanţial până în luna octombrie pentru ca apoi să finalizăm totul în noiembrie”.
 
Aceasta a mai avertizat că „încă mai e nevoie de multă muncă în privinţa întrebărilor cu privire la relaţiile comerciale viitoare. Nu puteţi aparţine pieţei unice dacă nu sunteţi parte a pieţei unice, dar puteţi creativitatea pentru a găsi soluţii practice, bune şi apropiate”, a declarat Merkel.
 
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că încă nu crede că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără o înţelegere - dar a subliniat că UE ar fi pregătită pentru un asemenea scenariu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: