Criză în guvernul britanic: încă un membru al cabinetului a demisionat

Criză în guvernul britanic: încă un membru al cabinetului a demisionat

Guvernul lui Boris Johnson, în mijlocul unui scandal FOTO EPA-EFE

Simon Hart, secretarul de stat pentru Ţara Galilor, a demisionat miercuri seară din guvernul Boris Johnson, la o zi după ce aceeaşi decizie a fost luată de ministrul Sănătăţii, Sajid Javid şi de cel al Finanţelor, Rishi Sunak. În plus, miercuri seară a fost demis ministrul Locuinţelor.

„Speram cu disperare să pot evita să scriu această scrisoare, dar se pare din nefericire că nu există altă opţiune decât demisia”, a precizat Hart în scrisoarea de demisie. „Colegii mei au făcut tot ce au putut, atât în privat cât şi în public, pentru a vă ajuta să redresaţi situaţia, însă regret să vă spun că aţi depăşit punctul limită”, a adăugat el.

Miniştrii demisionari, sătui de scandaluri repetate

Simon Hart s-a numărat printre miniştrii care l-au invitat pe parcursul zilei de miercuri pe premierul Boris Johnson să demisioneze.

Primii care au demisionat, miniştrii Sănătăţii Sajid Javid şi Finanţelor Rishi Sunak, au anunţat cu zgomot să sunt sătui de scandaluri repetate care zguduie Guvernul de luni de zile.
 
Apoi alţi membri ai Guvernului, din planul secund, au demisionat - în total 15.
 
Boris Johnson - a cărui stea a pălit de la instalarea triumfală la putere în 2019 - a ignorat luările peste picior şi a apreciat că ”treaba unui premier în circumstanţe dificile, când i s-a încredinţat un mandat colosal, este să continue, iar asta este ceea voi face”.
 
Liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer a denunţat un ”spectacol jalnic”, iar liderul Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) în Camera Comunelor Ian Blackford a cerut să se organizeze alegeri anticipate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările