Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Spaniei, care e axat pe politicile de mediu

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Spaniei, care e axat pe politicile de mediu

Foto Unsplash.com

Comisia Europeană a aprobat miercuri planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Spaniei, care răspunde „integral şi este adecvat în mod echilibrat'' pentru ceea ce solicită executivul comunitar în vederea autorizării accesării sumelor ce vor fi constituite în fondul european de redresare post-pandemie, conform Agerpres.

În baza PNRR-ului, Spania va beneficia până în 2026 de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro. Madridul a accesat până acum o prefinanţare de 9 miliarde de euro şi speră că până la sfârşitul anului să primească circa 19 miliarde de euro.

Spania va dedica 40% din această sumă obiectivului combaterii schimbărilor climatice, prin proiecte de promovare a transporturilor sustenabile urbane şi pe distanţe lungi, creşterea eficienţei energetice a clădirilor, decarbonizarea industriei şi implementarea noilor tehnologii bazate pe hidrogen şi energii regenerabile.

28% din granturi va fi direcţionat către digitalizarea administraţiei publice spaniole, a industriei şi mediului de afaceri, dar şi în investiţii pentru echipamente informatice destinate sectorului educaţional.

La o conferinţă de presă desfăşurată la Madrid, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că „astăzi este o zi istorică” pentru Spania „şi de asemenea pentru Europa”, întrucât PNRR-ul spaniol ilustrează o nouă formă „de a răspunde provocărilor pe care le avem ca societate”.

Majoritatea statelor UE au transmis Bruxelles-ului PNRR-urile, iar Ursula von der Leyen le va vizita succesiv. După ce miercuri ea a fost în Portugalia şi Spania, joi va ajunge în Grecia şi Danemarca, apoi vineri în Luxemburg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările