Atentate teroriste la Paris. John Kerry, în capitala Franţei: „Vom învinge Daesh împreună“

Atentate teroriste la Paris. John Kerry, în capitala
Franţei: „Vom învinge Daesh împreună“

Solidaritate francezo-americană. Francois Hollande (stânga) şi John Kerry (dreapta) FOTO notednews.com

Secretarul de Stat american, John Kerry, sosit luni seară la Paris pentru a face dovada „relaţiei puternice“ dintre Statele Unite şi Franţa, a promis că cele două ţări „vor lupta şi învinge împreună“ organizaţia extremist sunnită Statul Islamic (SI), care a revendicat atentatele teroriste comise vineri seară la Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Statele Unite şi Franţa nu sunt doar prietene, ele formează o familie“, a subliniat şeful diplomaţiei americane - francofon şi francofil -, care urmează să fie primit marţi de preşedintele François Hollande şi de ministrul de Externe Laurent Fabius, relatează AFP online.

În faţa Ambasadei SUA la Paris, iluminată în culorile Franţei, secretarul de Stat a exprimat „determinarea“ celor doi aliaţi de a lupta împotriva terorismului, vorbind pe rând în franceză şi engleză.

„Vom învinge Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) şi pe toţi cei care împărtăşesc ideologia sa condamnabilă“, a dat asigurări John Kerry în faţa presei. „Vom lupta împreună împotriva lor şi vom învinge“, a insistat el.

„În oraşul luminilor, întunericul nu va învinge niciodată. Istoria stă mărturie, Parisul a cunoscut vremuri mai întunecate. Şi le-a depăşit“, a subliniat el, după care a exclamat în franceză „Trăiască Franţa şi prietenia cu America“.

În cursul acestei vizite, care nu a fost anunţată dinainte din motive de securitate şi care are loc la trei zile după atentate, John Kerry „va reafirma angajamentul Americii pentru relaţia noastră puternică cu Franţa“, a spus purtătorul său de cuvânt John Kirby, la sosirea şefului diplomaţiei americane din Turcia, unde a participat la summitul G20.

Preşedinţia Franţei a anunţat că François Hollande îl va primi pe şeful diplomaţiei americane marţi dimineaţă.

Franţa şi SUA şi-au consolidat cooperarea în ultimul timp, în special în domeniul schimbului de informaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările