Angela Merkel, ovaţionată în picioare la ultimul său summit:„Sunteţi un monument”

Angela Merkel, ovaţionată în picioare la ultimul său summit:„Sunteţi un monument”

Angela Merkel a fost ovaţionată în picioare la ultimul său summit de la Bruxelles FOTO EPA-EFE

Angela Merkel a fost ovaţionată în picioare cu prilejul ultimului summit la care participă, după 16 ani la putere, informează AFP citând surse europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sper că nu vă veţi supăra pentru această ceremonie prilejuită de ultimul dvs summit", i-a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European, adăugând că reuniunile „fără Angela, sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel", informează Agerpres
 
„Plecarea dvs de pe scena europeană ne atinge din punct de vedere politic, dar ne umple şi de emoţie. Sunteţi un monument", a mai spus Charles Michel, menţionând  că„înţelepciunea" cancelarului le va lipsi europenilor „în special în perioadele delicate".
 
Şefi de stat şi de guverne UE au lăudat spiritul de compromis al conducătoarei germane aflate pe picior de plecare.

Austriacului Alexander Schallenberg a catalogat-o drept ”artizana păcii în UE”, iar luxemburghezul Xavier Bettel ”o maşină a compromisului”.

La acest ultim summit, la care Polonia a fost criticată din cauza încălcării statului de drept, germana şi-a pus din nou amprenta şi a pledat în favoarea unui dialog cu Varşovia.

Liderii europeni i-au oferit cancelarului un cadou reprezentând clădirea în care au loc summiturile europene.

În intervenţia sa, Charles Michel i-a adus de asemenea un omagiu suedezului Stefan Löfven, care pleacă în noiembrie din postul de premier, pe care-l deţine din 2014.

”Ne-aţi marcat reunile prin prezenţa dumneavoastră puternică şi care oferă asigurări”, i-a spus Charles Michel, salutându-i angajamentul în favoarea ”progresului social”, potrivit diplomatului european citat.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările