Afacere inspirată de suferinţa mamelor: crearea "bebeluşilor renăscuţi"

Afacere inspirată de suferinţa mamelor: crearea

FOTO:AFP Păpuşile imită textura pielii, părul uman şi au chiar şi "urme de salivă"

Cântărind cinci kilograme, cu părul perfect pieptănat şi cu ochii închişi ca şi cum ar dormi, Abby arată ca o fetiţă. În realitate, este doar o păpuşă, creată cu scopul de a ajuta o mamă îndurerată să se împce cu ideea pierderii unui copil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi par reali, "copiii" din imagine nu sunt decât păpuşi din plastic, făcute să arate precum bebeluşii şi vândute în Marea Britanie pentru 300 de dolari, mamelor ai căror copii au murit.

Crud, ar putea spune unii, care privesc afacerea ca fiind o modalitate de a scoate bani profitând de suferinţa mamelor. Nu de aceeaşi părere sunt, însă, mamele îndurerate care chiar cumpără aceste păpuşi."Îmi aminteşte de fiica mea, când era doar un bebeluş. Atunci când o iau în braţe şi îi schimb hăinuţele, îmi readuce liniştea", spune o femeie în vârstă de 57 de ani din Oklahoma, care a avut o fetiţă care a murit de leucemie la 7 ani. Ea a cumparat unul dintre păpuşile fabricate la Brentwood, o suburbie a Londrei, cu 210 euro, scrie Msnbc.

Păpuşile sunt concepute de un designer grafic, Nikki Hunn, care acum se specializează în crearea "copiilor renăscuţi", aşa cum sunt numite păpuşile. Hunn a declarat că a făcut aproape zece păpuşi pentru mamele care şi-au pierdut copiii, dar cei mai mulţi dintre clienţi sunt pasionaţi de păpuşi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările