Un tren de marfă nord-coreean a sosit în China pentru prima dată de la închiderea graniţelor din cauza pandemiei

Un tren de marfă nord-coreean a sosit în China pentru prima dată de la închiderea graniţelor din cauza pandemiei

FOTO Shutterstock

Un tren de marfă nord-coreean a oprit într-un oraş chinez frontieră în ceea ar fi prima traversare terestră a graniţei de la impunerea unor măsuri stricte anti-coronavirus încă de la începutul pandemiei, în 2020, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coreea de Nord nu a confirmat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus dar a luat măsuri dure împotriva transmiterii virusului, închizând graniţele şi limitând deplasările interne. Ţara se confruntă cu o penurie severă de alimente şi medicamente pe fondul restricţiilor anti-coronavirus şi al inundaţiilor ce au distrus culturile de cereale.
 
Un tren de marfă a traversat podul de cale ferată de peste râul Yalu oprind duminică în oraşul Dandong din China, a relatat agenţia sud-coreeană Yonhap, care a citat surse neidentificate. 
 
Potrivit Yonhap, sosirea trenului marchează prima deschidere a graniţelor terestre nord-coreene cu China de la debutul pandemiei.
 
Nu se ştie dacă trenul a transportat ceva în China însă este anticipată o întoarcere a acestuia în Coreea de Nord luni, probabil cu o încărcătură de „materiale urgente” susţin surse citate de agenţia de ştiri sud-coreeană.
Ştirile despre sosirea trenului au fost transmise şi de agenţia japoneză de presă Kyodo.
 
Potrivit informaţiilor din China, un comerţ restrâns între Coreea de Nord şi China a continuat pe parcursul pandemiei, acesta părând a fi desfăşurat în principal prin porturi.
 
Oficialii din Seul au declarat la sfârşitul anului trecut că urmăresc îndeaproape reluarea traficului feroviar transfrontalier, ca un semnal că restricţiile ar putea fi relaxate.
 
După aproape doi ani de închidere a frontierelor, unele ajutoare umanitare au ajuns răzleţ în ţară, în timp ce transporturile de provizii cheie, inclusiv alimente, rămân blocate, potrivit organizaţiilor Naţiunilor Unite.

Mai multe transporturi cu ajutoare alimentare şi medicale au intrat în ţară după trei luni de carantină în portul Nampo, dar nu a apărut nicio confirmare asupra unor transporturi majore pe căile ferate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările