Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit din cauza oboselii în timpul alegerilor din Indonezia

Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit din cauza oboselii în timpul alegerilor din Indonezia

Sec'ie de votare din Indonezia

Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit în Indonezia din cauza oboselii şi a bolilor survenite orelor lungi în care au fost nevoiţi să numere milioane de voturi, informează The Guardian.

La alegerile din 17 aprilie, pentru prima oară în ţara de 260 de milioane de locuitori s-a votat alegerea preşedinelui dar şi membrilor parlamentului şi a consiliior locale.
 
80 la sută din cei 193 de milioane de votanţi s-au prezentat la cele 800.000 de secţii de votare.
 
Însă un scrutin desfăşurat pe parcursul a opt ore într-o ţară ce se întinde pe 5,000km a dus la moartea a 272 de membri ai secţiilor de votare, care au fost nevoiţi să ia fiecare vot la mână, scrie The Guardian.
 
Cele 272 de persoane au murit din cauza epuizării, care a dus la apariţia unor boli, în timp ce alte 1,878 acuză probleme de sănătate, a declarat Arief Priyo Susanto, purtător de cuvânt al Comisiei Electorale (KPU).
 
Ministrul Sănătăţii a emis o circulară, la 23 aprilie, prin care cere instituţiilor medicale să acorde prioritate membrilor secţiilor de votare, în timp ce Ministerul de Finanţe a anunţat că ajuta financiar familiile persoanelor decedate.
 
KPU este acuzată că nu a reuşit să managerieze corect munca stafului, conform lui Ahmad Muzani, şeful de campanie al candidatului opoziţiei Prabowo Subianto.
 
Prabowo susţine că unele buletine de vot au fost falsificate în favoarea preşedintelui în exerciţiu, Joko Widodo.
 
KPU va încheia numărătoarea voturilor şi va anunţa câştigătorii la 22 mai.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările