Parchetul sud-coreean cere 12 ani de închisoare pentru moştenitorul Samsung

Parchetul sud-coreean cere 12 ani de închisoare pentru moştenitorul Samsung

Moştenitorul Samsung Lee Jae-yong FOTO AFP/Getty Images

Parchetul sud-coreean a cerut luni condamnarea moştenitorului gigantului Samsung la 12 ani de închisoare pentru rolul avut în scandalul de corupţie care a provocat demisia fostei preşedinte Park Geun-hye, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lee Jae-yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului Samsung, Lee Kun-hee, este acuzat că a oferit mită confidentei din umbră şi prietenei fostei preşedinte, Choi Soon-sil.

Moştenitorul Samsung şi alţi patru membri ai conducerii grupului sunt acuzaţi că au dat 35 milioane de dolari în schimbul unor favoruri prezidenţiale, în special pentru a obţine acordul autorităţilor pentru o fuziune controversată în 2015. Banii au fost viraţi unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil.

„Inculpaţii au menţinut legături strânse cu puterea şi au încercat să obţină beneficii personale“, a spus procurorul.

Lee Jae-yong a fost „ultimul beneficiar“ al acestor delicte, a adăugat el. 

În vârstă de 48 de ani, Lee Jae-yong este adevăratul conducător al gigantului Samsung, după criza cardiacă suferită în 2014 de tatăl său. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările