Pantalonii antiviol, inventaţi de două studente din India

Pantalonii antiviol, inventaţi de două studente din India

Agresiuni sexuale de o brutalitate extremă au scandalizat o lume întreagă în ultimii doi ani

Două tinere indience au creat un tip de pantaloni „antiviol“, care transmit un semnal de alarmă direct la poliţie atunci când persoana care îi poartă este agresată. Femeile au folosit un dispozitiv încorporat în pantaloni care transmite semnalul cu datele de localizare a victimei.

Invenţia ar putea reduce timpul de intervenţie al forţelor de ordine, salvând vieţile femeilor, într-o ţară în care violurile în grup şi crimele ulterioare lor sunt la ordinea zilei.

Agresiuni sexuale de o brutalitate extremă au scandalizat o lume întreagă în ultimii doi ani, iar populaţia a organizat mai multe proteste de stradă cerând autorităţilor să combată acest fenomen îngrijorător.

Diksha Pathak, în vârstă de 21de ani, şi Anjali Srivastava, de 23 de ani, locuiesc în nordul Indiei şi au lansat o linie de pantaloni pentru femei, dotate cu un mic dispozitic electronic de urmărire, care trimite un semnal de alarmă când este forţat, către cea mai apropiată secţie de poliţie. 

Peste 200 de secţii de poliţie din regiune au primit tehnologia necesară pentru a detecta alarma lansată de pantalonii creaţi de cele două studente. Legislatorii indieni au promis că vor implementa la nivel naţional această invenţie, dacă se va dovedi eficientă.

Tinerele au declarat că au fost şocate de brutalitatea la care sunt expuse femeile şi au decis să îşi ajute semenele, după ce au observat lipsa de reacţie a autorităţilor. Mai mult, fetele sunt studente la o facultate de ştiinţe şi au afirmat că se gândesc de foarte mult timp la crearea unui astfel de dispozitiv. „

Taţii noştri se îngrijorează foarte mult de fiecare dată când ajungem acasă după lăsarea serii“, au declarat cele două fete. „Aceste violuri în grup odioase despre care tot auzim în ultimii ani ne-au şocat teribil. Sperăm că nicio femeie nu va mai suferi de acum încolo, dacă va purta aceşti pantaloni“.

O pereche de pantaloni va costa mai puţin de 50 de eurocenţi, un preţ foarte accesibil pentru indience, şi vor putea fi purtaţi trei luni înainte ca bateriile să se termine.

Indienii au protestat din nou luna trecută după ce două fete, de 12, respectiv 14 ani, au fost violate în grup şi ucise într-un sat sărac din nordul Indiei.

Rapoartele autorităţilor sunt şocante: în India, o ţară cu peste 1 miliard de locuitori, se produce un viol la fiecare 22 de minute. Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului susţine că autorităţile din India „îşi pasează responsabilitatea în cazurile de viol“ şi nu reuşesc să pornească o ofensivă împotriva acestui fenomen.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: