O companie din Japonia interzice fumatul la locul de muncă. Alte restricţii legate de consumul de tutun în „paradisul fumătorilor“

O companie din Japonia interzice fumatul la
locul de muncă. Alte restricţii legate de consumul de tutun în „paradisul fumătorilor“

FOTO 123 RF

Angajaţii companiei nipone Mitsubishi Chemical Corporation nu vor mai avea voie să fumeze în timpul orelor de muncă, deplasărilor în interes de serviciu şi pauzelor de masă. Decizia vine pe fondul înmulţirii interdicţiilor legate de fumat în Japonia, o ţară considerată mult timp drept „paradisul fumătorilor“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui sondaj intern realizat în 2017, 60% dintre angajaţii fumători din cadrul Mitsubishi Chemical şi-au exprimat dorinţa de a renunţa la acest viciu.

Pentru a-i încuraja să treacă de la vorbe la fapte, conducerea companiei a decis să nu le mai permită să fumeze în timpul orelor de muncă, deplasărilor în interes de serviciu şi pauzelor de masă. Decizia va fi aplicabilă din aprilie 2020, iar angajaţii au fost informaţi în acest sens, relatează slate.fr.

Potrivit companiei, această măsură vizează mai ales combaterea fumatului pasiv, care prezintă un risc însemnat de cancer.

Specializată în chimie industrială, Mitsubishi Chemical Corporation numără peste 54.000 de angajaţi.

Mult timp considerată drept „paradisul fumătorilor“, Japonia încearcă de câţiva ani încoace să sensibilizeze populaţia în legătură cu riscurile legate de consumul de tutun.

În contextul apropierii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, municipalităţile şi instituţiile publice nipone îşi multiplică măsurile restrictive privind fumatul.

Oraşul Tokyo, de exemplu, a interzis fumatul în restaurante. În mod surprinzător, Universitatea din Nagasaki a anunţat în aprilie că nu va mai angaja profesori dependenţi de fumat, cu excepţia unui angajament că renunţă la acest viciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: