Moştenitorul imperiului Samsung, inculpat pentru corupţie

Moştenitorul imperiului Samsung, inculpat pentru corupţie

Lee Jae-Yong, moştenitoril Samsung

Moştenitorul imperiului Samsung, Lee Jae-Yong, şi alţi patru directori ai celui mai important producator mondial de smartphone au fost oficial inculpaţi, marţi, pentru corupţie, ca parte a unui amplu scandal care zguduie  Coreea de Sud de mai bine de o lună, au anunţat anchetatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Anchetatorii speciali l-au acuzat pe vice-preşedintele Samsung Electronics Lee Jae-Yong de dare de mită, deturnare de fonduri, ascundere de bunuri în străinătate (...) şi mărturie mincinoasă", a declarat Lee Kyu-Chul, purtătorul de cuvânt al echipei care se ocupă de procedura de destituire a preşedintei Park Geun-Hye.
 
Lee Jae-Yong, 48, fiul preşedintelui primului conglomerat sud-coreean, a fost plasat în arest preventiv de către instanţa de judecată, la cererea anchetatorilor, la 17 februarie. 
 
 Parchetul de la Seul susţine că vicepreşedintele grupului a plătit în total mită de 43 de miliarde de woni (38 milioane de dolari) unei companii şi unor fundaţii susţinute de Choi Soon-sil, prietena preşedintei suspentate Park Geun-hye, aflată în centrul unui scandal de corupţie. În schimb, statul sud-corean ar fi susţinut o fuziune din 2015 între Samsung C&T Corp şi Cheil Industries Inc.
 
Această mutare a fost văzută de acţionarii Samsung ca o încercare a lui Jae Yong Lee de a-şi consolida poziţia în cadrul companiei.
 
Lee este în prezent vicepreşedinte al Samsung Electronics. Însă, pentru că tatăl său, Lee Kun-hee, a suferit un infarct în 2014, este considerat şeful întregului grup Samsung.
 
În decembrie, Samsung a recunoscut că a oferit 29, 4 miliarde de woni (17,46 milioane de dolari) către două fundaţii, dar a negat că ar fi încercat să obţină favoruri.
 
De asemenea, Lee a confirmat că firma a donat un cal şi bani pentru a ajuta cariera ecvestră a fiicei lui Choi, un gest pe care îl regretă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările