Kim Jong Un: „Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată”. Pe cine dă vina liderul nord-coreean

Kim Jong Un: „Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată”. Pe cine dă vina liderul nord-coreean

Kim Jong Un foto Shutterstock

Kim Jong Un a cerut măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei alimentare a populaţiei, o situaţie care este „tensionată”. Liderul nord-coreean a prezentat şi cauzele acestei crize.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Jong Un a condus marţi, 15 iunie, şedinţa plenară a comitetului central al Partidului Muncitorilor, unde au fost luate în discuţie politicile majore şi măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor economice, potrivit agenţiei oficiale KCNA, citate de Digi 24.

Preşedintele Coreei de Nord a arătat că economia ţării a crescut în primele şase luni ale anului, iar industria a înregistrat un avans de 25% faţă de 2020.

„Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată, pentru că sectorul agricol nu a reuşit să îndeplinească planul de producţie la cereale, din cauza pagubelor produse de taifunul de anul trecut", a spus Kim Jong Un.

În cadrul plenarei, partidul s-a angajat să direcţioneze toate eforturile către agricultură anul acesta şi discută modalităţi de a contacara pandemia de coronavirus, a mai scris agenţia KCNA.

Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de coronavirus, iar ţara a impus restricţii dure, inclusiv de circulaţie în interiorul graniţelor.

Citeşte şi:

Raport: Coreea de Sud nu luptă eficient împotriva infracţiunilor sexuale din mediul online

Cuplul prezidenţial al Coreei de Sud: o iubire de 40 de ani, trecută prin închisoare şi dictatură

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările