Kazahstan. Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev a preluat conducerea partidului aflat la putere: Fiica cea mare a lui Nazarbaev, exclusă din biroul politic

Kazahstan. Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev a preluat conducerea partidului aflat la putere: Fiica cea mare a lui Nazarbaev, exclusă din biroul politic

Kasîm-Jomart Tokaev FOTO Arhivă

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a fost ales vineri la conducerea Partidului Nur Otan, aflat la guvernare, finalizând astfel transferul de putere de la predecesorul său Nursultan Nazarbaev.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prin decizia Congresului al XXI-lea extraordinar al Partidului, preşedintele Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, a fost ales în unanimitate preşedintele Nur Otan”, a anunţat Administraţia Prezidenţială a Kazahstanului pe Twitter.

Nursultan Nazarbaev a demisionat în 2019 din postul de şef de stat, dar şi-a păstrat o influenţă considerabilă ca preşedinte al Consiliului de Securitate şi lider al Nur Otan.

Tokaev a preluat conducerea Consiliului de Securitate în timpul protestelor violente de la începutul lui ianuarie şi a înlăturat membri ai clanului Nazarbaev din posturi cheie în stat.

La Congresul al XXI-lea al Nur Otan, partidul a exclus-o din biroul său politic pe fiica cea mare a lui Nazarbaev, Dariga.

Parlamentul urmează să decidă în curând dacă îi va retrage anumite privilegii lui Nursultan Nazarbaev, care a condus Kazahstanul timp de aproape trei decenii până la demisia sa în 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările