Japonia va spitaliza doar cele mai grave cazuri de COVID-19

Japonia va spitaliza doar cele mai grave cazuri de COVID-19

Japonia se va concentra pe spitalizarea pacienţilor grav bolnavi de COVID-19 şi a celor cu risc de a dezvolta o formă severă, în timp ce ceilalţi trebuie să se se izoleze acasă, au anunţat oficialii. Decizia vine pe fondul îngrijorărilor legate de suprasolicitarea sistemului medical, pe măsură ce numărul cazurilor creşte în oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice, Tokyo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor de coronavirus şi are zilnic peste 10.000 de noi infecţii la nivel naţional. Tokyo a avut sâmbătă un record de 4.058. Premierul Yoshihide Suga, care a anunţat luni decizia, a declarat că Guvernul se va asigura că persoanele izolate acasă pot fi spitalizate, dacă este necesar. Politica anterioară se axase pe spitalizarea unei categorii mai largi de pacienţi cu risc crescut.
 
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) contestă orice legătură între desfăşurarea Jocurilor şi noul val de infectări în Japonia, care a început înainte de eveniment.
 
Starea de urgenţă, un dispozitiv al guvernului japonez constând mai ales în reducerea orarelor de deschidere a barurilor şi restaurantelor, precum şi interdicţia vânzării de alcool, a fost reintrodus pe 12 iulie la Tokyo şi va dura până pe 22 august.
 
Mai multe departamente vecine se pregătesc de introducerea stării de urgenţă dar, conform experţilor medicali niponi, acest dispozitiv nu va fi suficient.
 
Japonia a fost totuşi mai puţin afectată de pandemie până acum, cu aproximativ 15.150 decese de coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările