Fratele vitreg al lui Kim Jong-un, asasinat cu ace otrăvite

Fratele vitreg al lui Kim Jong-un, asasinat cu ace otrăvite

Kim Jong Nam,

O sursă guvernamentală sud-coreeană susţine că Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marţi dimineaţă pe aeroportul din Kuala Lumpur. Potrivit primelor informaţii, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit după ce a fost atacat cu ace otrăvite de două femei, care ar putea să fie agente ale regimului de la Phenian, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Jong Nam nu avea o relaţie bună cu fratele său vitreg şi nu mai locuia de câţiva ani în Coreea de Nord fiind mai apropiat de unchiul său, Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic politician nord-coreean, dar executat în 2013 la ordinul lui Kim Jong-un.
 
Kim Jong Nam a trăit în secret în ultimii patru ani în Malaysia, după ce a ales să fugă din Coreea de Nord ca urmare a executării unchiului Jang Sonh Thaek. 
 
Autorităţile malaeziene au declarat că un cetăţean nord-coreean neidentificat a murit în drum spre spital, după ce a fost preluat de pe aeroportul Kuala Lumpur.
 
Între timp, un angajat al secţiei de urgenţe de la spitalul Putrajaya a confirmat că cetăţeanul nord-coreean decedat s-a născut în anii '70, iar numele său de familie este Kim.
 
Presa sud-coreeană a transmis că fratele vitreg al dictatorului a fost atacat pe aeroport de două femei, care ar putea să fie agente ale regimului de la Phenian.
 
Cele două atacatoare nu au fost până în acest moment capturate de către poliţiştii din Kuala Lumpur. ”Nu ştim dacă este vorba despre o bucată de material sau despre ace, recepţionista a spus că cineva l-a apucat de faţă, iar apoi a început să se simtă ameţit”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Malaysia.

Un oficial american a susţinut că agenţii nord-coreeni sunt responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un. Autorităţile Statelor Unite nu au determinat până în acest moment cauza morţii lui Kim Jong Nam.
 
Kim Jong Nam şi Kim Jong-un au mame diferite, deşi sunt amândoi fii lui Kim Jong Il.
 
În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez după pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.
 
Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.
 
Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.
 
Autorităţile malaeziene au confirmat moartea fratelui vitreg al lui Kim Jong-un
 
Autorităţile malaeziene au confirmat marţi după-amiază moartea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, şi au anunţat lansarea unei investigaţii pentru a determina cauza morţii acestuia pe aeroportul din Kuala Lumpur. De asemenea, anchetatorii au precizat că Kim Jong Nam urma să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Macau, transmite Reuters.
 
Un purtător de cuvânt a explicat că medicii vor conduce o autopsie pe Kim Jong Nam.
 
”Până în acest moment nu există suspecţi, dar am pornit o investigaţie şi luăm în considerare anumite scenarii. Persoana decedată a spus că se simţea de parcă cineva îi ţinea faţa din spate. El se simţea ameţit, aşa că a cerut ajutor la biroul KLIA”, a declarat Fadzil Ahmat.
 
Kim Jong Nam a fost transportat la clinica aeroportului, unde a continuat să se simtă rău, aşa că medicii au luat decizia de a-l transporta la un spital din Kuala Lumpur. Acesta a decedat în drum spre spitalul Putrajaya.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările