Evadare spectaculoasă a unui condamnat la moarte în Indonezia: şi-a planificat fuga timp de şase luni

Evadare spectaculoasă a unui condamnat la moarte în Indonezia: şi-a planificat fuga timp de şase luni

foto arhivă

Un traficant chinez  de droguri condamnat la moarte şi-a planificat timp de şase luni o evadare spectaculoasă din închisoare, relatează HotNews care citează CNN şi Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de şase luni bărbatul a săpat un tunel din celula sa în sistemul de canalizare, potrivit poliţiei locale, reuşind să evadeze, iar acum este dat în urmărire internaţională.
 
Cai Changpan sau Cai Ji Fan ispăşea o condamnare pentru contrabandă cu metamfetamină la o închisoare din Tangerang, la periferia capitalei Jakarta. Săptămâna trecută, el a scăpat printr-o gaură săpată din celulă în ţevile de canalizare şi mai apoi într-un drum din afara închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Yusri Yunus.
 
Colegul său e celulă a povestit că el şi-a plănuit evadarea timp de de şase luni. El s-a ajutat de unelte dintr-un proiect de construcţie al bucătăriei închisorii. Acesta şi-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Penitenciare din Indonezia, Rika Aprianti, potrivit HotNews.
 
Cai fusese condamnat la moarte în 2017 pentru traficul a 135 de kilograme de metamfetamină, conform site-ului de ştiri indonezian detik.com, în urma unei anchete a poliţiei fiind descoperite 70 de kilograme de metamfetamină ascunse în echipamente de lucru.
 
Cai nu se află la prima evadare: în 2017, el a scăpat dintr-un centru de detenţie al poliţiei din Jakarta prin spargerea unei găuri în peretele băii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările