Cum evoluează poluarea din China zi după zi

Cum evoluează poluarea din China zi după zi

Fotografiile au fost făcute de fotojurnalistul Wei Yao în perioada 6-15 martie. FOTO Reuters

Pe măsură ce problema smogului din China se acutizează, un fotojurnalist Reuters a surprins în imagini calitatea aerului din Piaţa Tiananmen timp de nouă zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima sa conferinţă de presă ca premier al Chinei, Li Keqiang a subliniat faptul că statul nu va impulsiona creşterea economică pe spatele mediului înconjurător. 
 
O combinaţie de emisii de cărbune, motorină murdară şi gaze industriale a provocat o ceaţă ce păstrează toxicitatea din aer la un nivel alarmant în Beijing. 
 
Poluarea din luna ianuarie a afectat nu doar Beijingul şi pe cei 20 de milioane de locuitori ai acestuia, ci şi alte 30 de oraşe mari. „Dezvoltarea rapidă a Chinei ne-a adus multe beneficii, dar şi probleme. Protejarea mediului ar trebui să ocupe o poziţie mai proeminentă în strategia de viitor a Chinei, chiar dacă acest lucru ar însemna o dezvoltare economică încetinită“, se arată în tabloidul chinez „Global Times“.
 
 
China a ajuns să consume o cantitate de cărbune aproximativ egală cu cea folosită în restul lumii şi, în ciuda eforturilor depuse de guvern pentru a-l înlocui cu energie regenerabilă, nivelul de poluare din aer continuă să crească, deşi într-un ritm mai lent faţă de anii trecuţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: