Coreea de Nord a instituit legea marţială. Liderul de la Phenian cere soldaţilor să fie pregătiţi de război

Coreea de Nord a instituit legea marţială. Liderul de la Phenian cere soldaţilor să fie pregătiţi de război

Kim Jong-un le-a ordonat soldaţilor să fie pregătiţi de război FOTO Reuters

Coreea de Nord a instituit legea marţială, iar liderul de la Phenian, Kim Jong-un, le-a spus soldaţilor „să fie pregătiţi pentru război”, informează presa sud-coreeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii nord-coreeni responsabili cu apărarea şi securitatea naţională s-au întrunit de urgenţă sâmbătă. În cadrul întâlnirii Kim Jong-un a dat mai multe ordine, printre care şi începerea pregătirilor pentru un nou test nuclear, informează cotidianul sud-coreean „Joongang” citat de „The Business Insider”.

Cel de-al treilea test nuclear al Coreei de Nord a fost anunţat la începutul acestei săptămâni, iar analiştii au presupus că acesta va avea loc pe 16 februarie, ziua de naştere a fostului lider nord-coreean, Kim Jong-il. De asemenea, o altă dată prefigurată pentru testul nuclear a fost 25 februarie, fiindcă atunci un nou guvern va prelua puterea în Coreea de Sud.

Totuşi, se pare că demonstraţia de forţă a Coreei de Nord va fi mai curând decât credeau analiştii. Regimul de la Phenian insistă cu cel de-al treilea test nuclear, în ciuda avertismentelor lansate de Occident şi de China.

În martie 1993, Coreea de Nord a mai instituit legea marţială, la scurt timp după ce a anunţat că se retrage din Tratatul de Neproliferare Nucleară. Şi atunci, şi acum, Phenianul a ordonat trupelor să fie pregătite de război.

Potrivit surselor din interiorul guvernului de la Seul, pregătirile de la Phenian pentru testul nuclear se află pe ultima sută de metri. De asemenea, imaginile din satelit arată că baza unde s-ar pregăti cel de-al treilea test nuclear este pregătită.

Coreea de Nord a făcut primul test nuclear în 2006, iar cel de-al doilea în 2009.

Testul nuclear pe care intenţionează să-l facă vine ca un răspuns la criticile primite în urma lansării unei rachete în decembrie.

Preşedintele Coreei de Sud, Lee Myung-bak, a ordonat armatei să fie pregătită să răspundă oricărei provocări lansate de Coreea de Nord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările