Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Cât de mult s-au scumpit alimentele de bază

Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Cât de mult s-au scumpit alimentele de bază

Liderul statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a recunoscut oficial că ţara sa se confruntă cu o lipsă acută de hrană. Adresându-se înalţilor lideri din ţara sa, Kim a spus că „situaţia alimentară a oamenilor devine tensionată”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Jong-un, liderul statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.

Sectorul agricol nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele propuse pentru producţia de cereale din cauza taifunurilor de anul trecut şi inundaţiilor provocate de acestea, a spus liderul. Există informaţii că preţurile la alimente au explodat pur şi simplu, iar un kilogram de banane costă 45 de dolari americani, conform Digi24.

Săptămâna trecută, preţul orezului în Coreea de Nord, alimentul de bază în această ţară, era dublu faţă de China, ţară vecină şi cu un nivel de trai incomparabil.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele pentru a limita răspândirea Covid-19. Din această cauză, comerţul cu China a scăzut, iar Coreea de Nord se bazează foarte mult pe această ţară pentru hrană, îngrăşăminte şi combustibil, printre altele.

În luna aprilie, Kim a recunoscut cu greutate că ţara se confruntă cu crize imineante, solicitând oficialilor să „instutuie un alt «marş al suferinţei», pentru a elibera chiar şi puţin poporul nostru de dificultăţi”.

„Marşul suferinţei” este un termen folosit de oficialii din Coreea de Nord pentru a se referi la criza din timpul foametei din anii 1990, când căderea Uniunii Sovietice a lăsat Coreea de Nord fără un ajutor crucial, iar în acest timp  numărul total al nord-coreenilor care au murit de foame s-ar situa în jurul cifrei de 3 milioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările