China a închis sute de oficiali pentru încălcarea normelor de poluare

China a închis sute de oficiali pentru încălcarea normelor de poluare

Acesta este al cincilea an al „războiului” împotriva poluării condus de către preşedintele Xi Jinping FOTO Getty Images

China a închis sute de oficiali pe motiv că nu au pus punct încălcărilor normelor de poluare descoperite în timpul inspecţiilor de anul trecut, a declarat ministrul Mediului, într-o nouă rundă a „războiului împotriva poluării” condus de preşedintele Xi Jinping.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 4.300 de funcţionari din zece provincii şi regiuni au fost traşi la răspundere pentru că nu au rectificat încălcările, unele dintre ele având ca urmare amenzi sau chiar încarcerarea.

La sfârşitul lunii mai, inspectorii guvernului central au început să reexamineze mii de încălcări descoperite în cadrul auditoriului de mediul la nivel naţional de anul trecut şi au constatat că multe dintre probleme nu au fost rezolvate corespunzător.

Aceştia i-au acuzat pe oficialii locali şi intreprinderile de stat din întreaga ţară că au efectuat rectificări „superficiale” sau chiar „frauduloase. În total, amenzile date au fost de 510 milioande yuani (n.red.: 65 de milioane de euro), emise în zece regiuni, a explicat Ministrul Ecologiei şi Mediului.

Potrivit oficialilor chinezi, în această ultimă rundă de inspecţii aceştia au descoperit un total de 28.076 de încălcari ale legii, multe dintre care s-au lăsat cu închisoare.

China se află în cel de-al cincilea an al războiului împotriva poluării, iar preşedintele Xi Jinping a promis în luna mai că va folosi puterea deplină a Partiduluui Comunist aflat la guvernare pentru a rezolva problemele îndelungate ale mediului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: