A fost identificată sursa epidemiei de E.coli? O formă a bacteriei, descoperită în Thailanda în fructe avocado importate din Europa

A fost identificată sursa epidemiei de E.coli? O formă a bacteriei, descoperită în Thailanda în fructe avocado importate din Europa

Bacteria E.coli enterohemoragică a fost descoperită în fructele avocado importate din Europa

Bacteria E.coli enterohemoragică a fost descoperită în fructele avocado importate din Europa, dar deocamdată nu se ştie dacă este vorba de aceeaşi tulpină ca cea care a provocat decese în Europa, informează autorităţile de la Bangkok.

Ştiri pe aceeaşi temă

Abia peste câteva zile se poate şti despre ce tulpină este vorba. Autorităţile nu au vrut să precizeze din ce ţară europeană a fost importat lotul de avocado, îndemnând populaţia să-şi păstreze calmul şi să spele bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.

În Europa, epidemia provocată de o formă virulentă a bacteriei E.coli a provocat moartea a 25 de persoane, dintre care 24 în Germania. Autorităţile germane nu au identificat sursa infecţiei.

Iniţial, s-a crezut că bacteria se găsea în castraveţii importanţi din Spania. Testele de laborator au infirmat, însă, această primă variantă. Ulterior suspiciunile s-au îndreptat împotriva germenilor de fasole produşi de o fermă germană, însă din nou testele au ieşit negative.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările