VIDEO Papaya a lansat un spot anti-referendum inspirat din „Povestea Slujitoarei“: clipul, presărat cu trimiteri la PSD

VIDEO Papaya a lansat un spot anti-referendum inspirat din „Povestea Slujitoarei“: clipul, presărat cu trimiteri la PSD

Agenţia de publicitate Papaya Advertising, cunoscută pentru campaniile cu puternic mesaj social, se poziţionează împotriva referendumului pentru familia tradiţională printr-un spot inspirat din popularul serial transmis în România de HBO „The Handmaid's Tale“ (Povestea Slujitoarei).

Ştiri pe aceeaşi temă

Papaya Advertising a lansat clipul „Copiii Referendumului“, alături de un mesaj prin care îndeamnă la boicotul referendumului din 6 şi 7 octombrie: „Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă“.
 
În clip, mai mulţi copii care poartă celebrele costume din serialul produs de Hulu şi transmis în România de HBO „The Handmaid's Tale/ Povestea Slujitoarei“ sunt chestionaţi de „Aunt Lydia“ cu privire la evenimentul care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie. 
 
De asemenea, sunt presărate mai multe trimiteri critice la PSD, partidul care şi-a asumat public susţinerea referendumului. Printre acestea se numără sigla PSD pe banderola purtată de „Aunt Lydia“, un portret care îi înfăţişează pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi înlocuirea celebrului salut din serial - „Blessed be the fruit“ - cu „Îndrăzneşte să crezi!“, sloganul programului de guvernare PSD. 
   
   
Reîntoarcerea la valorile tradiţionale este subliniată de o scenă ce are loc în faţa Casei Poporului şi în care mai multe femei sunt arse pe rug. „Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, staţi acasă“, este mesajul care încheie clipul Papaya Advertising. 
 
Serialul care a inspirat campania Papaya Advertising, „The Handmaid's Tale/ Povestea Slujitoarei“, este bazat pe romanul clasic al lui Margaret Atwood. Producţia prezintă viaţa din Gilead, o societate distopică totalitară, formată în fostele State Unite. Confruntat cu dezastre naturale şi o rată a natalităţii extrem de scăzută, Gilead este condus pe baza unui fundamentalism ciudat şi militarizat, marcat de revenirea la valorile tradiţionale. Fiind una dintre puţinele femei fertile rămase, Offred (Elisabeth Moss) este Slujitoarea Comandantului (Joseph Fiennes), sclavă sexuală într-o ultimă încercare disperată de a repopula lumea.
 
Papaya Advertising este celebră pentru campaniile cu mesaje sociale puternice, printre care cele realizate pentru CEC Bank, pentru Roşia Montană şi Cuminţenia Pământului. De asemenea, agenţia este cunoscută pentru asumarea unor poziţii care i-a adus pierderi, cel puţin la nivel financiar. În iunie, Papaya Advertising a pierdut clientul CEC Bank după 10 ani, încheierea colaborării venind la scurt timp după ce agenţia a anunţat că le dă liber angajaţilor pentru a protesta în faţa Parlamentului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările