Odă Vioricăi Dăncilă în Q Magazine: „Un premier-minune şi sănătos într-o societate bolnavă“

Odă Vioricăi Dăncilă în Q Magazine: „Un premier-minune şi sănătos într-o societate bolnavă“

Viorica Dăncilă FOTO EPA-EFE

Revista Q Magazine, al cărei redactor-şef e Floriana Jucan, îi închină o odă premierului României Viorica Dăncilă, care apare şi pe coperta publicaţiei alături de titlul „Rezist“, deja celebrul slogan al protestelor anti-guvernamentale. Mai mult, imaginea care ilustrează textul este o copie din celebrul serial Netflix „House of Cards“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub titlul „Adevăruri nespuse despre Viorica Dăncilă. Şi trist, şi sincer“, revista Q Magazine îi face un adevărat elogiu premierului României, jignindu-i în egală măsură pe contestatarii acesteia. 
 
Imaginea care ilustrează textul este o copie a celei cu actriţa Robin Wright, prin care Netflix a promovat ultimul sezon „House of Cards“.
 
„Dacă atributele depreciative cu care societatea românească a copleşit-o pe Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru din istoria României, ar fi adunate într-o carte, am avea posibilitatea să realizăm un dicţionar al infamiei de dimensiunile unei enciclopedii“, este fraza de început a articolului semnat de... Nora Noapte. 
 
Autoarea vorbeşte despre „maidanizarea României şi polarizarea societăţii româneşti“ ca principale motive ale tratamentului incorect aplicat Vioricăi Dăncilă, acuzându-i pe critici că adoptă „atitudini absolut iraţionale şi radical negative, iar insulta ca unic limbaj“.
 
 
Premierul României este descris ca „un om care a picat într-un univers aberant, un om de desăvârşit bun simţ, neconflictual, opusul isteriei şi al limbajului suburban, un om normal într-o lume anormală, un premier sănătos într-o societate bolnavă, premierul-minune“. 
 
Aflăm din acest text că Viorica Dăncilă „nu este nici proastă, nici incultă, nici provincială, nici gafeură. Ea este pur şi simplu un actor onest, distribuit ca substitut într-un rol pe care titularul este în imposibilitatea de a-l juca“.
 

„Texte scrise într-o limbă care îi este străină“, cauza greşelilor gramaticale

Comparată cu poeţi şi chirurgi, Viorica Dăncilă ar comite erori gramaticale pentru că este nevoită „să citească texte scrise într-o limbă care îi este străină“. Evident, premierul nu are nicio vină, iar cei care o arată cu degetul sunt chiar cei pentru care „gramatica limbii române rămâne o mare taină“.
   
Se aminteşte şi de episodul în care Dăncilă a confundat Podgorica cu Pristina, descris drept „o nevinovată confuzie“ de care detractorii au legat „teribile consecinţe geopolitice“ şi se trec în revistă realizările Guvernului Dăncilă. Este subliniat faptul că premierul face şi tace în ciuda celor care îi vânează greşelile şi singurul reproş care îi poate fi făcut este că nu îngrădeşte libertatea presei.
 
„Ce importanţă are că Guvernul său a mărit pensiile sau a determinat, prin politici adecvate, scăderea preţurilor la alimente? Dacă se poate reproşa ceva Vioricăi Dăncilă este că încă acceptă să nu fie cu totul ea însăşi. Că încă mai ţine şedinţe de Guvern deschise presei, că mai iese la tablă să explice ce şi cum face Guvernul, că mai ţine conferinţe de presă în locul purtătorilor de cuvânt specializaţi. Cu alte cuvinte, că acceptă regulile «statului spectacol», care face deliciul huliganilor de la galerie. Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie. (...) Viorica Dăncilă nici nu omagiază, nici nu insultă; doar lucrează. Doamna Dăncilă vrea să lucreze, iar nu să gesticuleze; este activă, iar nu agitată. Ea face parte dintre acei guvernanţi care preferă să lase faptele a vorbi pentru ea“.
 
Viorica Dăncilă, în Q Magazine FOTO Mihai Oprescu 
 
Robin Wright, în House of Cards FOTO Netflix
 
Klaus Iohannis este criticat pentru că a chemat-o pe Dăncilă să dea socoteală privind politicile Guvernului, fiind descris drept „un Fuhrer de margarină“. În schimb, premierul este lăudat pentru că ar fi demonstrat că nu este obedientă liderului PSD Liviu Dragnea, ar fi refuzat să se lase „momită cu fructul otrăvit al conducerii interimare a PSD“ de „amazoanele pesediste Firea-Andronescu-Creţu“ şi a dat dovadă de demnitate în Parlamentul European.
 
„Cuvintele sale au surprins pe cei obişnuiţi cu România servilă a masculilor alfa Băsescu, Iohannis, Boc, Ponta. O muiere venită din ţara mârlanilor a vorbit cu forţa unui popor mândru de sine şi a galvanizat în câteva minute sentimentele naţionale ale tuturor românilor; cu excepţia cozilor de topor sau a celor mândri doar de a fi slugă. Simplu, calm, liniştit“, scrie Nora Noapte. 
 
Articolul se încheie cu două concluzii: 
 
Cei care o jignesc pe Dăncilă fac parte dintr-o lume „manelizată, maidanizată, talibanizată, au o gândire traumatizată de libertate, cu studii de mântuială, fără cultură, cu bani, dar fără suflet, cu informaţie, dar fără educaţie“, iar Viorica Dăncilă „trebuie să meargă mai departe, cu zâmbetul ei derutat, cu pasul apăsat, cu calmul imperturbabil, căci, slavă Domnului, poporul nu se confundă cu maidanul, chiar dacă urletele minorităţii roboţilor maidanezi caută să acopere respiraţia sănătoasă a majorităţii robotitoare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările