Mesajul ascuns din „Winnie the Pooh“: toate personajele din desenul animat reprezintă boli mintale

Mesajul ascuns din „Winnie the Pooh“: toate
personajele din desenul animat reprezintă boli mintale

Personajele din desenul Winnie the Pooh

Generaţii întregi de copii au crescut cu „Winnie the Pooh” sau, mai pe româneşte, cu Ursuleţul Pooh, şi prietenii lui. Fiecare personaj din îndrăgitul desen animat este diferit, dar plin de farmec. Însă există oare un mesaj ascuns în conturarea fiecărui personaj? Nu puţine voci susţin că personajele au fost realizate în aşa fel, încât să-i înveţe pe copii despre bolile mintale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Nu e un lucru nemaiîntâlnit să aflăm despre boli mintale din cărţile de copii, însă, de cele mai multe ori, nu s-au expus informaţiile respective într-un mod evident. Au existat, aproape de fiecare dată, interpretări subtile, mesaje ascunse, care să ne dea de gândit. Iar „Winnie the Pooh” nu este o excepţie.

Faimosul desen animat e plin de metafore, peronalităţi şi stări sau chiar tulburări cu care multă lume se poate identifica. Nu ştim dacă asta a fost intenţia autorului cărţii, a lui AA Milne, sau a celor de la Disney, care au transformat cartea într-un desen animat de succes pe plan internaţional, însă nici nu contează aşa mult. Important e că cei mici au ce învăţa din aventurile şi reacţiile personajelor din „Winnie the Pooh”.

Află aici ce boală reprezintă fiecare personaj din îndrăgitul desen animat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările