INTERVIU Natalia Gordienko, cântăreaţa din Moldova care se afirmă în România: „Îmi place foarte mult politica, poate îmi voi încerca puterile“

INTERVIU Natalia Gordienko, cântăreaţa din Moldova care se afirmă în 
România: „Îmi place foarte mult politica, poate îmi voi încerca 
puterile“

Natalia Gordienko a reprezentat Republica Moldova la Eurovision, în 2006, alături de Arsenium, fostul membru al trupei O-Zone FOTO Facebook

Natalia Gordienko (27 de ani) a vorbit în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“ despre pasiunea pentru muzică, dorinţa de afirmare în industria muzicală din România, precum şi despre planurile de viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Natalia Gordienko crede în forţa industriei muzicale din România şi vrea să devină un nume cunoscut, chiar dacă în Republica Moldova are parte de toată admiraţia. Obişnuită de mică cu un program strict şi având o dorinţă arzătoare de a-şi demonstra aptitudinile, Natalia a venit în România pentru a arăta că şi basarabenii au talent! De la participarea la Eurovision, în 2006, până la lansarea a două albume, Natalia a trecut peste multe piedici, inclusiv moartea mamei sale, iar în prezent se concentrează pe cariera muzicală. Ar vrea să-şi încerce norocul şi în politică. Da, poate, „mai târziu“. Despre carieră, încercări şi dorinţe, Natalia Gordienko a vorbit în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“.

„Adevărul“: Recent ai lansat o nouă piesă, „Summertime“. Spune-mi mai multe despre însemnătatea ei.

Natalia Gordienko: Piesa este pop, cu accente uşoare de cabaret care îi dau un aer aparte, fresh, foarte frenchy. Melodia e în stilul chansonului francez, transmite emoţiile mele, cum văd eu vara şi dragostea.

Ce diferenţe există între industria muzicală din Republica Moldova şi cea din România?

Industria muzicală din România este mult mai dezvoltată, ţara este mai mare, sunt concerte la un nivel foarte mare, cu public numeros. În Moldova, oraşele sunt mai micuţe, e imposibil să organizezi ceva de amploare, dar sunt mulţi oameni talentaţi ca şi aici.

Crezi că în România poţi să te faci afirmată şi mai mult?

Asta îmi doresc foarte mult. Cred în mine şi în piesa asta, dar şi în colaborarea cu baieţii de la Fly Project şi labelul lor - Fly Records. Îmi place echipa pe care o am, aşa că nu văd de ce nu aş reuşi.

Cât de ofertantă este piaţa din Rusia?

Rusia e o ţară mare, unde oamenii ascultă diferite stiluri de muzică. Ai multe oraşe unde poţi să concertezi şi se întamplă permanent câte ceva, sunt foarte multe evenimente.

Ce a reprezentat pentru tine participarea la Eurovision, în 2006, alături de Arsenium?

Participarea mea la Eurovision a reprezentat o experienţă din care am învăţat mult, a fost un moment care mi-a deschis piaţa internaţională pentru concerte şi care m-a învăţat ce înseamnă un eveniment de o asemenea amploare.

Cu ce artist de talie internaţională ţi-ar plăcea să colaborezi?

Interpretele mele preferate sunt Lara Fabian - e un vocalist extraordinar, şi Beyoncé - o artistă care transmite o energie extraordinară, mi-ar placea să cânt cu ele.

 

Cine este Natalia Gordienko

 

Natalia Gordienko s-a născut în Chişinău, descoperindu-şi pasiunea pentru muzică încă din copilărie, atunci când a concertat în diverse spectacole. La vârsta de zece ani a participat la emisiunea „Golden Key“, cel mai important show TV pentru copii de la o televiziune de top a Moldovei. Pe lângă şcoală, dans şi cântat în cor, Natalia a studiat pianul timp de şapte ani, având un program destul de strict. După ce a terminat liceul, timp în care a participat la concursuri muzicale naţionale şi internaţionale, Natalia a intrat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, secţia Pop şi Jazz Vocal. În 2006 a participat la Eurovision, alături de Arsenium, fost membru O-Zone. 2009 a reprezentat un an al provocărilor, dar şi al succeselor pentru artistă. Pe lângă genurile muzicale diverse pe care le-a încercat, Natalia a încercat şi rolul de DJ, într-un proiect numit Star DJ, obţinând premiul I, chiar dacă nu avea experienţă în acest sens. În 2010, Natalia lansează primul ei album, „Time“, iar la un an distanţă lansează şi al doilea disc, denumit „Cununa de flori“. Pentru succesul atins în artă a fost distinsă cu titlul de „Artist emerit al Republicii Moldova“, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 2008, devenind cel mai tânăr artist care a primit acest premiu.

Cum s-a născut pasiunea pentru muzică?

Muzica a fost în viaţa mea întotdeauna, încă din copilărie. Bunica mi-a insuflat dragostea faţă de tot ce este frumos, ducându-mă la diferite activităţi de muzică, dansuri şi sport. De la 5 până la 12 ani mi-a plăcut dansul profesionist. De la nouă ani am început să cânt în corul şcolii şi făceam parte dintr-o trupă muzicală. De asemenea, făceam cursuri de pian la o şcoală de muzică.  

Ce face Natalia Gordienko în timpul liber?

Îmi place foarte mult să mă întalnesc cu prietenii, cu oamenii dragi, să bem o cafea la o terasă sau să mergem la cinema. Când am timp liber, joc tenis sau mă duc la masaj sau bazin.

În trecut ai purtat mai multe nume de scenă: Natasha Rostova, Dj Tasha şi Natalie Toma. De ce ai simţit nevoia să îţi schimbi identitatea muzicală?

Un artist întotdeauna este în căutarea unui element nou, aşa şi eu căutam. Am încercat şi diferite stiluri de muzica: pop, club, balade, folk, tot felul. DJ Tasha, de exemplu, era un proiect lansat special pentru cluburi, lucram ca DJ. Nu văd nimic rău în aceste schimbări, e o practică internaţională. De exemplu, Beyoncé a lansat un album aparte, cu numele „I am Sasha Fierce“.

Cum a ajuns chipul tău pe o serie de timbre din Republica Moldova?

În Moldova sunt foarte cunoscută şi apreciată, acest fapt mă bucură enorm. Sunt şi maestru în arta Republicii Moldova. Poşta Moldovei a lansat acum o linie de timbre cu feţele oamenilor cunoscuţi din ţară, iar eu sunt onorată să fiu în această serie deosebită. E o plăcere, dar şi o responsabilitate mare.

De ce piesa „I Will Survive“ este un fel de imn pentru tine?

Când aveam 15 ani, am câştigat primul meu concurs muzical. Am luat locul I şi cântam pe atunci piesa „I Will Survive“. Se traduce „Eu voi supravieţui“, aşa că această piesă a devenit de atunci un imn pentru mine.

Natalia Gordienko

Ce piedici ai întâlnit de-a lungul carierei tale?

În show business este foarte greu de intrat dacă n-ai bani, vin dintr-o familie simplă şi îmi era foarte, foarte greu întotdeauna. Mi-am făcut un nume prin participarea şi câştigarea diferitelor concursuri de muzică, naţionale sau internaţionale. Întotdeauna era greu cu materialul muzical, deoarece exista un aşa-zis format neoficial la radioruri şi, din păcate, nu toate piesele intrau sub acest format.  

Cât de mult te-a afectat pe plan profesional moartea mamei tale?

Moartea mamei mele m-a afectat enorm, nu numai în plan profesional, e o tragedie mare. Mai ales, dacă se întâmplă când încă ai o vârstă fragedă, cum a fost în cazul meu. Este foarte greu de trecut peste acest moment în viaţă. Plecarea mamei mele m-a făcut puternică. Lucrez de la 15 ani şi cred în puterile mele, fac tot posibilul ca ea să se mândreasca acolo cu mine.

Plănuieşti ca pe viitor să te mai implici în politică?

Da, îmi place foarte mult politica. Citesc multe cârţi autobiografice despre politicieni internaţionali, poate îmi voi încerca puterile în politică, dar mai târziu.

Crezi în Dumnezeu?

Da, cred în Dumnezeu. Când eram mică, în fiecare seară citeam molitva şi rugam pe El să-mi ocrotească familia mea şi pe oamenii dragi. 

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc foarte mult, ca orice fată normală, familie mare, cu trei copilaşi, casă mare, doi câini (deja am). Pe plan profesional am multe proiecte, idei interesante; cel mai important este să fiu sănătoasă, ca să am puteri pentru realizarea tuturor proiectelor. Energie am din plin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările