Davide Martello şi-a anulat concertele pentru a veni în România pe 10 august: „Vă puteţi ascunde după pianul meu dacă jandarmii vor mai folosi gaze“

Davide Martello şi-a anulat concertele pentru a veni în România pe 10 august: „Vă puteţi ascunde după pianul meu dacă jandarmii vor mai folosi gaze“

Davide Martello revine în România, la protestul de pe 10 august din Piaţa Victoriei FOTO Octav Ganea

Davide Martello, pianistul celebru pentru concertele sale în zone de conflict, a anunţat, printr-un mesaj pe pagina personală de Facebook, că va participa la mitingul Diasporei, ce va avea loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Celebrul pentru recitalurile în zone de conflict, Davide Martello a scris, într-un mesaj pe pagina personală de Facebook, că şi-a anulat viitoarele concerte din Germania pentru a putea fi prezent în data de 10 august în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde se anunţă un protest de amploare faţă de corupţia din ţară. 
 
Pianistul a scris că protestatarii care vor fi prezenţi pe 10 august în Piaţa Victoriei „se vor putea proteja de gazele lacrimogene ale jandarmilor, după pianul său“. 
 
„Îmi pare rău că trebuie să-mi anulez toate concertele viitoare din Germania. Va avea loc un protest de amploare pe 10 august, în Bucureşti, împotriva corupţiei din România. Anul trecut, la o altă asemenea demonstraţie paşnică, jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva cetăţenilor. Vreau să-i ajut de data asta, aşa că toţi protestatarii se vor putea ascunde după pianul meu, în cazul în care oamenii legii vor folosi din nou gaze lacrimogene“, a fost mesajul artistului. 
 
Davide Martello, cunoscut şi drept Klavierkunst, este un pianist german de origine italiană. Davide Martello, care a cântat la pian în numeroase zone de conflict din lume - în Piaţa Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Franţa, în Euromaidanul din Kiev sau în Afganistan -, a mai fost prezent şi la protestele din 8 septembrie 2018, la aproape o lună de la mitingul diasporei, înăbuşit violent de Jandarmerie. 
 
Artistul mărturisea anul trecut, într-un interviu pentru Adevărul, de ce a ales să vină în România, la protestele #rezist.

„De când mă ştiu, s-a tot vehiculat ideea că România este o ţară coruptă. Îmi doresc cumva să ajut, şi sper să o pot face prin intermediul muzicii şi a concertului de sâmbătă (n.r. 8 septembrie 2018). Faptul că românii au fost gazaţi deşi protestul era unul paşnic m-a determinat să iau această decizie de a veni în Bucureşti. Mi-am amintit, uitându-mă la televizor, de experienţa mea din Turcia de acum cinci ani, când s-a întâmplat la fel: oamenii au inhalat gaze lacrimogene, au fost violenţe, au ajuns la spital. Cred că muzica poate ajuta, iar poliţia nu va mai reacţiona atât de agresiv cum a făcut în urmă cu o lună. Atunci când manifestanţii ascultă muzică, nu se gândesc să distrugă diverse lucruri din jurul lor, nu mai sunt agresivi. Chiar şi oamenii legii au sentimente, aşa cum avem toţi, de altfel, pentru că nu suntem roboţi. Cred că muzica îi poate aduce pe toţi împreună şi poate aplana, în acelaşi timp, conflictele“, a mărturisit Davide Martello.  

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: