Eurovision 2022. Care a fost componenţa juriului României şi ce note au acordat aceştia Ucrainei şi Republicii Moldova

Eurovision 2022. Care a fost componenţa juriului României şi ce note au acordat aceştia Ucrainei şi Republicii Moldova

FOTO Arhivă

Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU şi publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, TVR a transmis lista membrilor juriului naţional şi punctajul acordat de aceştia

Ştiri pe aceeaşi temă

Componenţa juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeş şi Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenţilor din finala Eurovision 2022

Moldova - 12 puncte
Grecia - 10 puncte
Polonia - 8 puncte
Olanda - 7 puncte
Azerbaidjan - 6 puncte
Australia - 5 puncte
Italia - 4 puncte
Spania - 3 puncte
Finlanda - 2 puncte
Lituania - 1 punct

TVR a transmis că a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcţie de răspunsul care va fi trimis televiziunii publice, TVR îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situaţiei create.

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul "Bucharest is calling", consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările