A început Festivalul SoNoRo 2021. Programul concertelor în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Braşov

A început Festivalul SoNoRo 2021. Programul concertelor în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Braşov

FOTO: SoNoRo

Cea de XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică de cameră SoNoRo are loc în perioada 29 octombrie – 14 noiembrie 2021, în Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca şi doreşte să aducă prin tema sa, „Dreamtigers”, un omagiu marelui scriitor sud-american Jorge Luis Borges. Totodată, în cadrul acestei ediţii, va fi celebrat centenarul Astor Piazzolla, cu un program alcătuit din lucrări ale celebrului compozitor argentinian.

În 2021, Festivalul SoNoRo împarte programul din Bucureşti între spaţiile consacrate de concert, precum Ateneul Român, Sala Radio sau Auditoriumul Muzeului Naţional de Artă al României, cu cele nonconformiste ca Palatul Bragadiru, Club Expirat, Club Guesthouse sau Fratelli Studios, anunţă organizatorii într-un comunicat de presă.

Festivalul se desfăşoară în Bucureşti în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie, primele două concerte fiind la Palatul Bragadiru.
 
Vineri a avut loc concertul de deschidere, cu lucrări de François Borne, Joaquín Turina, Enrique Granados şi Astor Piazzolla. Al doilea concert (sâmbătă, 30 octombrie) este inspirat de aniversarea „Astor Piazzolla 100” şi va cuprinde tangouri tradiţionale şi o selecţie de lucrări semnate de Astor Piazzolla, Marcelo Nisinman, Fritz Kreisler, Pablo Casals, Isaac Albéniz ş.a.
 
Ziua de duminică, 31 octombrie, este organizată sub titulatura „Cele patru cicluri” şi propune publicului un maraton muzical de patru concerte – trei vor avea loc la ARCUB Gabroveni, un centru cultural ridicat pe ruinele fostului Han Gabroveni, un monument istoric din secolul al XIX-lea, şi unul în Clubul Expirat, situat într-un spaţiu industrial revitalizat, care găzduieşte cu succes numeroase evenimente din zona culturală, pe lângă serile de dans ce îi definesc scopul principal. Clubul se află în Sala Compresoarelor, unul dintre spaţiile fostei fabrici E. Wolff, înfiinţată în 1877.
 
Seria concertelor din Bucureşti va continua cu un program surpriză în Fratelli Studios (luni, 1 noiembrie şi marţi, 2 noiembrie), o alegere îndrăzneaţă pentru Festivalul SoNoRo, definit de versatilitate, reinventare şi spaţii neconvenţionale.
 
Următoarele patru concerte din Bucureşti (4-7 noiembrie) sunt programate la Sala Radio, Club Guesthouse, Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României şi Ateneul Român – locul în care Festivalul SoNoRo îşi încheie de mulţi ani programul din Capitală.
 
Călătoria muzicală a Festivalului va continua la Filarmonica Braşov – Sala Patria, în data de 9 noiembrie, la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia (10 noiembrie) şi în Cluj-Napoca, pentru două concerte în Sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai (11 şi 13 noiembrie), un concert în mansarda Casei Boema (12 noiembrie) şi un concert în Biserica Reformată Calvină (14 noiembrie).
 
Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate tradiţionale cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.
 
Mai multe detalii despre programul concertelor acestei ediţii a Festivalului SoNoRo 2021 pot fi descoperite aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările