Câştigătorii premiilor Oscar 2018: The Shape of Water a fost desemnat cel mai bun film. Cele mai importante momente FOTO VIDEO

Câştigătorii premiilor Oscar 2018: The Shape of Water a fost desemnat cel mai bun film. Cele mai importante momente FOTO VIDEO

Sally Hawkins a fost de asemenea nominalizată la Oscar 2018 la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal

Filmul fantasy „The Shape of Water“ a câştigat Oscarul 2018 pentru Cel mai bun film, dar şi pentru Cel mai bun regizor, în persoana mexicanului Guillermo del Toro. Actorii Sam Rockwell şi Frances McDormand au primit Oscaruri pentru interpretările din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. În continuare, câştigătorii Oscar 2018 şi cele mai importante momente ale galei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oscarul pentru Cel mai bun film a fost câştigat de lungmetrajul fantasy „The Shape of Water“, ceea ce marchează primul film laureat din ultimii 13 ani, de la „Million Dollar Baby“, care are în rolul principal o femeie, pe Sally Hawkins. 

În ciuda gafei uriaşe de anul trecut, când au anunţat în mod greşit câştigătorul celei mai importante categorii, Warren Beatty şi Faye Dunaway au primit şansa de a dovedi că „s-au reabilitat“, aşa că tot ei au prezentat trofeul şi anul acesta. Ei bine, da, chiar acesta este câştigătorul, deşi marele favorit era „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. 

Până şi regizorul Guillermo del Toro a vrut să se asigure că nu este o greşeală şi a verificat el însuşi plicul, spre amuzamentul tuturor.

 

De altfel, „The Shape of Water“ a condus în topul nominalizărilor la Oscar 2018, concurând la 13 categorii, şi este, totodată, filmul care a câştigat cele mai multe trofee - patru - inclusiv pentru Cea mai bună coloană sonoră şi Cea mai bună scenografie. Lista completă a câştigătorilor Oscar 2018. 

Marele premiu este însă o surpriză şi mai mare având în vedere că regizorul şi compania Fox Searchlight au fost daţi în judecată şi au fost acuzaţi că au plagiat scenariul după o piesă de teatru scrisă de dramaturgul american Paul Zindel, recompensat cu prestigiosul premiu Pulitzer.

07.40 De fapt, marele câştigător al galei Oscar 2018 este designerul Mark Bridges, care a primit în dar un jet ski pentru că a avut cel mai scurt discurs (36 de secunde), când a urcat pe scenă pentru a-şi primi Oscarul pentru costumele din „Phantom Thread“.

06.30 Frances McDormand (60 de ani), care a mai câştigat un Oscar în 1997 pentru rolul din „Fargo“, este Cea mai bună actriţă în rol principal la gala Oscar 2018 pentru interpretarea unei mame disperată să-l prindă pe ucigaşul fiicei sale din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. McDorman a oferit şi unul dintre cele mai puternice discursuri ale serii, rugându-le pe femeile nominalizate la Oscar 2018 să se ridice în picioare pentru a sublinia faptul că sunt extrem de puţine.

06.20 Gary Oldman (59 de ani) este câştigătorul Oscar 2018 la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru portretizarea lui Winston Churchill, în filmul „Darkest Hour“. Oldman mai are în palmares şi alte premii prestigioase pentru acest rol, printre care un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

06.15 Oscarul 2018 pentru Cel mai bun regizor merge la cineastul mexican Guillermo del Toro, pentru „The Shape of Water“, film care a avut şi cele mai multe nominalizări la premiile Oscar 2018, respectiv 13. Deocamdată, a reuşit să traducă în victorii doar trei. 

06.00 „The Shape of Water“ câştigă Oscarul şi pentru Cea mai bună coloană sonoră. Alexandre Desplat câştigă astfel al doilea Oscar, după victoria din 2015 obţinută pentru muzica din „The Grand Budapest Hotel“. 

Iar Cel mai bun cântec este „Remember Me“ din animaţia „Coco“.

05.45 Oscarul 2018 pentru Cea mai bună imagine revine filmului „Blade Runner 2049“.

05.35 Cel mai bun scenariu original este al filmului „Get Out“, de Jordan Peele, care devine astfel primul cineast de culoare care câştigă acest premiu. 

05.30 Câştigătorul Oscar 2018 pentru Cel mai bun scenariu adaptat este James Ivory, pentru „Call Me By Your Name“. La 89 de ani, Ivory a devenit cel mai în vârstă laureat al premiului Oscar. Unde mai pui că este şi foarte şic, având pe cămaşă desenat chipul actorului Timothée Chalamet (22 de ani), care interpretează personajul principal (Elio) în film. 

05.15 Ashley Judd, Salma Hayek şi Annabella Sciorra, care l-au acuzat public de hărţuire sexuală pe producătorul Harvey Weinstein, vorbesc despre impactul avut de mişcările #TimesUp şi #MeToo şi prezintă un montaj video cu mai multe personalităţi de la Hollywood care vorbesc despre acest subiect. 

05.00 Cel mai bun scurtmetraj documentar este „Heaven Is A Traffic Jam on the 405“, iar Cel mai bun scurtmetraj  este „Silent Child“. Actriţa Tiffany Haddish, care a prezentat premiul, a purta o rochie mai „veche“. În noiembrie, vedeta a mărturisit că tot anul nu şi-a permis decât o rochie pentru toate evenimentele. 

„Toată echipa mea mi-a spus că nu pot purta aceeaşi rochie de două ori, nu se cade. Nu-mi pasă, am dat o grămadă de bani pe rochia asta“, mărturisea actriţa despre rochia albă în valoare de 4.000 de dolari creată de Alexander McQueen. Deşi pe covorul roşu a apărut într-o altă ţinută, iar acum recunoaşte că are suficienţi bani, după succesul avut cu serialul „Girls Trip“, pe scenă a ales să poarte celebra rochie albă. Un gest de apreciat!

04.55 Membrilor Academiei le-a plăcut şi imaginea la „Dunkirk“, aşa că-i oferă Oscarul pentru Cel mai bun montaj video. Drama de război este, deocamdată, la jumătatea galei, singurul film cu mai multe trofee, respectiv trei. 

04.50 „Blade Runner 2049“ câştigă Oscarul 2018 pentru Cele mai bune efecte vizuale. 

04.40 Nicio surpriză aici! „Coco“ câştigă Oscarul 2018 pentru Cea mai bună animaţie.

04.35 „Dear Basketball“ a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, o mică surpriză având în vedere acuzaţiile de agresiune sexuală aduse creatorului, Kobe Bryant, în 2013. Şi, evident, reacţiile de dezaprobare nu au întârziat să apară: 

04.30 Marea favorită, Allison Janney (58 de ani) este desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea mamei abuzive a patiantoarei americane Tonya Harding din filmul „I, Tonya“. Veterana Hollywood-ului şi-a început discursul cu o glumă care a stârnit hohote de râs în Dolby Theatre: „Am făcut totul de una singură!“

Se pare că fiica ei din film, Margot Robbie, a fost chiar mai emoţionată decât Janney, izbucnind în lacrimi la auzul veştii. 

04.20 Oscarul pentru Cel mai bun film străin merge în Chile, pentru „A Fantastic Woman“.

04.15 Internauţii sunt exasperaţi de faptul că organizatorii Oscar 2018 s-au gândit să marcheze cea de-a 90-a ediţie prezentând la fiecare categorie câte un colaj video cu învingătorii din anii precedenţi. Ironiile curg!

04.10 „The Shape of Water“ câştigă primul Oscar din cele 13 nominalizări, pentru Cea mai bună scenografie. Trofeul a fost înmânat de actorii Lupita Nyong’o şi Kumail Nunjiani, care, după câteva glumiţe pe seama numelor greu de pronunţat („noi suntem cei de care tot auziţi, dar aveţi dificultăţi în a ne rosti numele“), au precizat că sunt imigranţi, o aluzie la declaraţiile controversate ale preşedintelui american Donald Trump. „Suntem visători! Iar visătorii reprezintă fundaţia Hollywood-ului. Visătorii sunt fundaţia Americii. Către toţi visătorii din lumea asta, sunt alături de voi!“

Pe lângă mesajul politic, Lupita Nyong’o a atras atenţia şi cu ochelarii ei foarte cool. 

03.55 Drama de război „Dunkirk“ s-a impus atât la categoria Cel mai bun montaj de sunet, cât şi la Cel mai bun mixaj de sunet. Chiar le-a plăcut muzica din „Dunkirk“ membrilor Academiei!

03.44 Cântăreaţa şi actriţa Mary J. Blige a interpretat piesa „Mighty River“, pentru care este nominalizată la Oscar 2018. Artista marchează astfel o premieră, fiind nominalizată atât la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, cât şi pentru Cel mai bun cântec, pentru filmul „Mudbound“.

03.40 „Icarus“ a fost desemnat Cel mai bun documentar la gala Oscar 2018. Producţia Netflix, regizată de Bryan Fogel, este centrată pe dopajul din sportul rusesc. „Sperăm că «Icarus» este un semnal de alarmă - da, despre Rusia, dar şi despre importanţa de a spune adevărul“, a declarat Fogel. 

03.31 „Phantom Thread“ a avut Cele mai bune costume

03.26 Oscarul pentru Cel mai bun machiaj şi coafură revine echipei filmului „Darkest Hour“.

03.15 Îndeplinind toate aşteptările, câştigătorul Oscarului 2018 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar este Sam Rockwell, pentru interpretarea uluitoare a poliţistului rasist şi volatil Dixon din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. Premiul a fost prezentat de Viola Davis, câştigătoarea de anul trecut a categoriei Cea mai bună actriţă în rol secundar

Înainte de a urca pe scenă, Rockwell a fost încurajat cu un sărut de soţia sa, Leslie Bibb.

După ce a coborât de pe scenă, Rockwell a fost felicitat şi de colegul său din film, Woody Harrelson, de asemenea nominalizat la această categorie. 

03.10 Kimmel, care se plânge constant că gala este extrem de lungă (ceea ce este adevărat!), a lansat o provocare câştigătorilor: cine ţine cel mai scurt discurs va primi la sfârşitul serii un jet ski, pe care l-a şi prezentat pe scenă şi care costă 17.999 de dolari. „De ce să pierdeţi timp preţios mulţumind mamei, când aţi putea să o duceţi în cursa vieţii ei pe un jet ski nou-nouţ?“, le-a spus comediantul nominalizaţilor. În eventualitatea unui scor egal, Christopher Plummer va fi cel care primeşte jet ski-ul, a glumit Kimmel.  

03.05 Pentru al doilea an la rând, gazda evenimentului este comediantul Jimmy Kimmel, care a gestionat admirabil gafa de anul trecut, când Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat în mod eronat câştigătorul celui mai râvnit trofeu - Cel mai bun film. Ei bine, Kimmel nu a ratat şansa de a face o glumă pe seama momentului stânjenitor în discursul din deschiderea galei Oscar 2018: „Când vă auziţi numele, nu vă ridicaţi imediat. Lăsaţi-ne câteva minute.“ 

03.00 Gala premiilor Oscar 2018 a început. Scena evenimentului este strălucitoare. La propriu! Pentru că este decorată cu 45 de milioane de cristale Swarovski.

Premiile Oscar 2018: Harvey Weinstein nu va lipsi de la gală... într-un fel

La gala Oscar 2018, pe lângă vedete şi filme, lumina reflectoarelor va scoate în evidenţă mişcările Time's Up şi #MeToo, prin care vedetele luptă împotriva abuzurilor sexuale. 
 
Producătorul de film căzut în dizgraţie Harvey Weinstein, cel care a declanşat scandalul sexual de la Hollywood, nu va fi prezent la gala Oscar 2018 şi, spre deosebire de anii trecuţi, nu va fi lăudat în discursuri, însă prezenţa lui va fi totuţi simţită la Hollywood. 
 
Statuia este o aluzie la maniera în care Weinstein îşi aborda victimele FOTO AFP 
 
Artiştii stradali Plastic Jesus şi Joshua „Ginger“ Monroe au dezvelit, în apropierea Dolby Theatre, o statuie intitulată „Casting Couch“, care îl prezintă în mărime naturală pe Weinstein, îmbrăcat într-un halat, aşezat pe o canapea de culoarea aurului şi ţinând în mână un Oscar. 
 
Harvey Weinstein, cândva unul dintre cei mai influenţi oameni din industria de film, este acuzat de aproape 100 de femei de hărţuire sexuală şi viol, printre victime numărându-se nume de top ca Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow. 
 

Premiile Oscar 2018: defilarea pe covorul roşu, marcată de Time's Up şi culori strălucitoare

Mai mult ca niciodată este aşteptată sosirea pe covorul roşu a starurilor, în special a actriţelor, care la evenimentele precedente s-au folosit de modă pentru a transmite un puternic mesaj împotriva agresiunilor sexuale din industrie şi nu numai. 
 
Dacă la Globurile de Aur 2018 şi la Premiile BAFTA 2018, actriţele au ales ţinute negre, se pare că altfel vor sta lucrurile la ceremonia Oscar 2018.
 
01.30 Starurile încep să sosească pe covorul roşu al galei Oscar 2018. 
 
Sam Rockwell, favoritul categoriei Cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea uluitoare din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, este însoţit de soţia sa, Leslie Bibb. Vom vedea ce grimasă va avea dacă soţul ei chiar va câştiga Oscarul. 
 
 
01.40 O altă mare favorită pentru a câştiga Oscarul, pentru rolul secundar din „I, Tonya“, actriţa Allison Janney poartă o superbă rochie roşie. 
 
 
01.50 Şi primul statement cu privire la mişcările feministe împotriva abuzurilor sexuale este făcut de Jane Fonda, care poartă o elegantă rochie albă şi o insignă #TimesUp. Legendara actriţă va prezenta, alături de Helen Mirren, premiul pentru Cel mai bun actor.
 
  
Între timp, Helen Mirren îşi face curaj cu un shot de tequilla. 
02.00 Salma Hayek este ţipătoare! 

 
02.15 Whoopi Goldberg (62 de ani) a atras toate privirile cu rochia cu imprimeu floral şi nelipsiţii săi ochelari. Vedeta a ales să lupte pentru o altă cauză şi a purtat în piept o fundă roşie, în sprijinul persoanelor diagnosticate cu HIV. 
 
 
02.30 Jennifer Lawrence este electrică! Laureată a premiului Oscar, actriţa va prezenta alături de Jodie Foster trofeul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, înlocuindu-l astfel pe Casey Affleck, care a câştigat anul trecut statueta, dar a fost nevoit să se retragă de pe lista prezentatorilor din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi violenţă care i-au fost aduse. 
 
 
02.45 Margot Robie are motive să zâmbească: a primit prima nominalizare la Oscar din carieră pentru portretizarea celebrei patinatoare americane Tonya Harding din filmul „I, Tonya“. 
 
 
02.50 Una dintre cele mai bune tenismene ale lumii, fostă numărul unu mondial, Garbine Muguruza.

 
02.51 Meryl Streep, actriţa cu cele mai multe nominalizări la Oscar din istorie, respectiv 21, şi trei trofee în palmares, concurează şi la Oscar 2018, pentru rolul din „The Post“. Surprinzător, vedeta nu poartă nicio insignă pentru susţinerea mişcărilor feministe.

 
Puteţi arunca o privire la desfăşurarea de forţe ce precede gala Premiilor Oscar 2018:
 
   
 
Peste 500 de ofiţeri de poliţie vor avea grijă ca evenimentul să se desfăşoare fără incidente, împreună cu pompieri şi agenţi FBI. De asemenea, câteva zeci de gărzi de corp se vor afla în interiorul clădirii.  
 

Premiile Oscar 2018: Warren Beatty şi Faye Dunaway, autorii gafei de anul trecut, revin

 

În timpul galei Oscar 2018 vor susţine recitaluri toţi artiştii nominalizaţi pentru Cea mai bună melodie, inclusiv Sufjan Stevens, Common şi Mary J Blige, care este, de asemenea, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar

Premiile Oscar 2018: Cine sunt marii favoriţi

Şi pentru că am ajuns la nominalizări, topul este condus, cu 13, de filmul fantasy „The Shape of Water“. De altfel, regizorul lungmetrajului, cineastul mexican Guillermo del Torro, este principalul favorit pentru a câştiga Oscarul la regie, în ciuda controverselor stârnie de acuzaţiile potrivit cărora scenariul este plagiat după o operă semnată de un câştigător al prestigiosului premiu Pulitzer. Vom vedea dacă scandalul îl va priva de statuetă.

În ceea ce priveşte Oscarul pentru Cel mai bun film, drama cu accente comice „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, are cele mai mari şanse. Mai mult, actriţa principală, Frances McDormand (60 de ani), care portretizează o mamă îndurerată care luptă să facă dreptate după ce fiica i-a fost violată şi ucisă, este de asemenea pe punctul de a câştiga a doua statuetă din carieră, după cea obţinută în 1997 pentru rolul din „Fargo“.

Chiar dacă „Darkest Hour“ are şanse mici la Cel mai bun film, Gary Oldman (59 de ani) este clar favorit să câştige Oscarul pentru portretizarea lui Winston Churchill, având deja în palmares numeroase premii, printre care un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

În ceea ce priveşte Cea mai bună actriţă în rol secundar, pare că nimic nu o va împiedica pe Allison Janney (58 de ani) să-şi traducă în victorie prima nominalizare la Oscar din carieră, pentru „I, Tonya“.

Iar la actori în roluri secundare, Sam Rockwell conduce detaşat în preferinţele pariorilor şi criticilor pentru transformarea spectaculoasă din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. 

Nominalizări Oscar 2018: lista completă

Cel mai bun film

„Call Me by Your Name“

„Darkest Hour“

„Dunkirk“

„Get Out“

„Lady Bird“

„Phantom Thread“

„The Post“

„The Shape of Water“

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

   

 

Cel mai bun regizor

Jordan Peele, „Get Out“

Greta Gerwig, „Lady Bird“

Paul Thomas Anderson, „Phantom Thread“

Guillermo del Toro, „The Shape of Water“

Christopher Nolan, „Dunkirk“

 

Cea mai bună actriţă în rol principal

Sally Hawkins, „The Shape of Water“

Frances McDormand, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Margot Robbie, „I, Tonya“

Saoirse Ronan, „Lady Bird“

Meryl Streep, „The Post“

 

 

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Mary J. Blige, „Mudbound“

Allison Janney, „I, Tonya“

Lesley Manville, „Phantom Thread“

Laurie Metcalf, „Lady Bird“

Octavia Spencer, „The Shape of Water“

 

Cel mai bun actor în rol principal

Timothée Chalamet, „Call Me by Your Name“

Daniel Day-Lewis, „Phantom Thread“

Daniel Kaluuya, „Get Out“

Gary Oldman, „Darkest Hour“

Denzel Washington, „Roman J. Israel Esq.“

 

Cel mai bun actor în rol secundar

Willem Dafoe, „The Florida Project“

Woody Harrelson, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Richard Jenkins, „The Shape of Water“

Christopher Plummer, „All the Money in the World“

Sam Rockwell, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

 

Cel mai bun scenariu original

„The Big Sick“, Emily V. Gordon şi Kumail Nanjiani

„Get Out“, Jordan Peele

„Ladybird“, Greta Gerwig

„The Shape of Water“, Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, Martin McDonagh

 

Cel mai bun scenariu adaptat

„Call Me By Your Name“, James Ivory

„The Disaster Artist“, Scott Neustadter şi Michael H. Weber

„Logan“, Scott Frank, James Mangold, Michael Green

„Molly’s Game“, Aaron Sorkin

„Mudbound“, Virgil Williams and Dee Rees

Cel mai bun film străin

„A Fantastic Woman“ (Chile)

The Insult (Liban)

„Loveless“ (Rusia)

„The Square“ (Suedia)

„On Body and Soul“ (Ungaria)

 

Cea mai bună animaţie

„The Boss Baby“

„The Breadwinner“

„Coco“

„Ferdinand“

„Loving Vincent“

 

Cel mai bun scurtmetraj animaţie

„Dear Basketball“

„Garden Party“

„Lou“

„Negative Space“

„Revolting Rhymes“ 

 

Cel mai bun scurtmetraj

„The Eleven O'Clock“

„My Nephew Emmett“

„Silent Child“

„Watu Wote“

„DeKalb Elementary“

 

Cel mai bun scurtmetraj documentar

„Edith and Eddie“

„Heaven Is A Traffic Jam on the 405“

„Heroin(e)“

„Knife Skills“

„Traffic Stop“

 

Cel mai bun documentar

„Abacus: Small Enough to Jail“

„Faces Places“

„Icarus“

„Last Man in Aleppo“

„Strong Island“

 

Cele mai bune efecte vizuale

„Blade Runner 2049“

„Guardians of the Galaxy 2“

„Kong: Skull island“

„Star Wars: The Last Jedi“

„War for the Planet of the Apes“

 

Cea mai bună imagine

„Blade Runner 2049“

„Darkest Hour“

„Dunkirk“

„Mudbound“

„The Shape of Water“

 

Cea mai bună scenografie

„Beauty and the Beast“

„Blade Runner 2049“

„Darkest Hour“

„Dunkirk“

„The Shape of Water“

 

Cea mai bună coloană sonoră 

„Dunkirk“

„Phantom Thread“

„The Shape of Water“

„Star Wars: The Last Jedi“

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

 

Cel mai bun cântec

„Mighty River“, Mudbound

„Mystery of Love“, Call Me By Your Name

„Remember Me“, Coco

„Stand Up For Something“, Marshall

„This Is Me“, The Greatest Showman

 

Cel mai bun montaj de sunet

„Baby Driver“

„Blade Runner 2049“

„The Shape of Water“

„Dunkirk“

„Star Wars: The Last Jedi“

 

Cel mai bun mixaj de sunet

„Baby Driver“

„Blade Runner 2049“

„The Shape of Water“

„Dunkirk“

„Star Wars: The Last Jedi“

 

Cel mai bun montaj video

„Baby Driver“

„Dunkirk“

„I, Tonya“

„The Shape of Water“

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

 

Cele mai bune costume

„Beauty and the Beast“

„Darkest Hour“

„Phantom Thread“

„The Shape of Water“

„Victoria & Abdul“

 

Machiaj şi coafură

„Darkest Hour“

„Victoria & Abdul“

„Wonder“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările