Tudor Chirilă, după alegeri: „Sunt uimit de rezultatul mare avut de PSD“. Ce mesaj are pentru PNL şi USR-PLUS

Tudor Chirilă, după alegeri: „Sunt uimit de rezultatul mare avut de PSD“. Ce mesaj are pentru PNL şi USR-PLUS

Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu

Actorul Tudor Chirilă a comentat rezultatul alegerilor europarlamentare şi al referendumului pentru Justiţie, precizând că pericolul reprezentat de PSD nu a trecut, iar partidele câştigătoare, PNL şi Alianţa USR-PLUS, au pe umeri o mare responsabilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ultimelor date prezentate de Biroul Electoral Central primul partid clasat la alegerile europarlamentare e PNL, cu un scor de 26,35%, fiind secondat de PSD, formaţiune care a strâns 23,16%, în timp ce Alianţa 2020 USR-PLUS a luat 21,24%.
 
Într-o primă reacţie, Tudor Chirilă, una dintre figurile publice nelipsite de la proteste şi care a îndemnat constant românii să voteze, s-a declarat fericit de rezultat, dar în acelaşi timp surprins că PSD a obţinut un procent atât de bun având în vedere „felul dezastruos în care a condus această ţară în ultimii ani“. 
 
„Au fost alegeri, cunoaştem rezultatul. Eu aş vrea să remarc câteva lucruri. În primul rând, tot timpul înainte de aceste alegeri am spus că îmi doresc să fie reprezentative, adică rezultatul lor să nu mai fie dat de 30% din alegătorii cu drept de vot, iată că acest lucru s-a schimbat. Referendumul a trecut şi el cu o prezenţă mare. Eu sunt uimit de rezultatul mare pe care l-a avut PSD, din punctul meu de vedere a avut un rezultat mare faţă de felul dezastruos în care a condus această ţară în ultimii ani, cu atacuri permanente la democraţie. Aceste alegeri ar trebui să ne dea de gândit, dacă PSD a luat acest scor înseamnă că singura noastră şansă este ca la alegerile viitoare să fim şi mai mulţi“, a precizat Tudor Chirilă într-un live pe pagina de Facebook. 

Artistul este de părere că românii nu ar trebui să se culce pe o ureche, ci să se gândească la faptul că PSD „este încă un partid care are capacitatea de a reveni şi de a duce la bun sfârşit misiunea pe care şi-a propus-o“. Făcând o referire la condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, Chirilă a precizat:„Adevăratul rău este această structură mafiotă organizată care se numeşte PSD şi care chiar acum, sub ochii noştri, încearcă să se organizeze ca să nu piardă «ciolanul»“. 
 
De asemenea, el a avut şi un mesaj pentru PNL şi Alianţa USR-PLUS, marile câştigătoare ale alegerilor, despre care spun că au acum o responsabilitate uriaşă. „Eu, ca cetăţean care a votat, aştept ca aceste partide să înţeleagă responsabilitatea enormă pe care le-au dat-o românii. Românii au dat un vot anti-PSD. Un vot anti-PSD s-a transformat într-un vot de încredere de care politicienii care l-au primit nu au voie să abuzeze în niciun fel, pentru că altfel este un sfârşit pentru România. Dacă partidele care au câştigat nu înţeleg că au o responsabilitate incredibil de mare faţă de alegători, atunci totul e degeaba. Românii nu mai vor infractori şi vor să fie în Europa“. 
 
Artistul a continuat prin a-i felicita pentru mobilizarea masivă pe românii din străinătate şi a subliniat că este ruşinos şi cineva trebuie să plătească pentru modul în care aceştia au fost trataţi de autorităţile române, făcând referire la faptul că mii de oameni nu şi-au putut exercita dreptul la vot nici după zece ore de stat la coadă din cauza proastei organizări
 
„Aş vrea să-i salut cu mare drag şi cu mult respect pe cei din Diaspora care nu au apucat să voteze. Mi se pare absolut ruşinos ce s-a întâmplat pentru noi ca ţară. De altfel, ştiam că ne putem aştepta la orice din partea acestei guvernări care nu a reuşit să gestioneze alegerile în străinătate. Am avut în multe locuri mai mult ajutor din partea autorităţilor locale decât din partea Ministerului de Externe, este lamentabil, ruşinos şi cred că cineva ar trebui să plătească“, a mai spus actorul. 
 
El le-a propus românilor de peste hotare să se gândească să transforme alegerile parlamentare într-un soi de miting şi să facă efortul de a se întoarce acasă pentru a vota: „Să fie siguri că pot vota şi să fim absolut siguri că trimitem la groapa de gunoi a istoriei acest partid care nu doreşte în niciun caz să conducă pentru România sau să se reformeze“. 
 
Tudor Chirilă s-a declarat surprins de faptul că Opoziţia a cerut demisia Guvernului Dăncilă, fiind de părere că acest lucru, chiar dacă este legitim, nu ar fi în avantajul partidelor care au scos un scor bun la alegeri, ci i-ar favoriza tot pe social-democraţi. 
 
   .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările