Prima nuntă regală din Grecia, după mai bine de cinci decenii. Finul Prinţesei Diana s-a cununat cu fiica unui afacerist elveţian

Prima nuntă regală din Grecia, după mai bine de cinci
decenii. Finul Prinţesei Diana s-a cununat cu fiica unui afacerist elveţian

Nuntă regală la Atena. Foto: Profimedia

Cel mai tânăr fiu al fostului suveran grec s-a căsătorit religios, la un an de la cununia civilă. Mirii au fost spectaculoşi!

Prinţul Philippos al Greciei a oferit Atenei unul dintre cele mai fastuoase evenimente regale, invitând la căsătoria sa religioasă cu Nina Flohr toate rudele sale cu sânge albastru din Europa.

Frumoasa catedrală din Atena a strălucit în lumina acestui octombrie auriu, primindu-şi oaspeţii regali cu porţile deschise, la mai mult de o jumătate de secol de la abdicarea Regelui Constantin al Greciei, forţată de lovitura de stat militară.

Astăzi, acelaşi rege, ajuns la vârsta de 81 de ani, a revenit în acest loc simbolic pentru creştinătatea greacă pentru a asista la căsătoria celui mai tânăr fiu al său, dintr-un scaun rulant.

Citeşte mai departe aici...

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările