Nick Cave, scrisoare emoţionantă despre fiul său mort într-un accident tragic: „Îi simt prezenţa peste tot şi îl aud vorbind cu mine, ghidându-mă“

Nick Cave, scrisoare emoţionantă despre fiul său mort într-un accident tragic: „Îi simt prezenţa peste tot şi îl aud vorbind cu mine, ghidându-mă“

Nick Cave  FOTO Guliver/Getty Images

Muzicianul australian Nick Cave, în vârstă de 61 de ani, a împărtăşit o scrisoare înduioşătoare despre moartea fiului său Arthur, a cărui prezenţă încă o simte şi acum, la trei ani de la deces. Arthur avea doar 15 ani când şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul australian i-a răspuns printr-o scrisoare unei admiratoare care i-a povestit că încă simte „o oarecare comunicare“ cu familia şi prietenii care au murit recent, potrivit BBC.
 
Admiratoarea din Statele Unite i-a scris: „În ultimii ani, mi-am pierdut tatăl, sora şi primea mea iubire şi simt că există comunicare cu ei, în special prin intermediul viselor. Mă ajută. Tu şi Susie simţiţi că fiul vostru Arthur este cu voi şi comunică în acelaşi fel?“. 
 
Cave i-a mulţumit pentru „întrebarea frumoasă“ şi i-a împărtăşit cum face faţă durerii prin scrisoarea pe care a publicat-o la începutul săptămânii, pe „The Red Hand Files“, un site pe care îl foloseşte pentru a comunica cu fanii. 
Artistul australian i-a spus: „Dacă iubim, îi plângem... eu simt prezenţa fiului meu, peste tot, dar s-ar putea ca el să nu fie aici“. 
 
„Dragă Cynthia, 

Aceasta este o întrebare foarte frumoasă şi sunt recunoscător că m-ai întrebat asta. Mie mi se pare că dacă iubim trebuie să şi suferim. Asta e miza. Ăsta e pactul. Durerea şi dragostea sunt interconectate pentru totdeauna. Durerea este teribila reamintire a unei iubiri profunde şi, la fel ca dragostea, nu poate fi negociată. Există o imensitate a durerii care ne copleşeşte. Suntem minusculi, nişte grupări de atomi mici şi tremurânde care au fost subsumate în durerea din prezent. Aceasta ocupă nucleul fiinţei noastre şi se extinde prin degetele noastre şi ajunge până la limitele universului. Există nebunie, fantome, spirite şi vizite în vise. Acestea sunt daruri preţioase care sunt la fel de valide şi la fel de reale precum vrem noi să le avem. Ei sunt ghizii spirituali care ne scot din întuneric.

Simt prezenţa fiului meu peste tot, dar s-ar putea ca el să nu fie aici. Îl aud vorbind cu mine, ghidându-mă, deşi nu poate fi acolo. El o vizitează pe Susie (soţia lui Nick Cave – n.r.) cu regularitate în visele ei, îi vorbeşte, dar el nu este aici. Aceste filme te fac să crezi că există fantome. La fel ca ideile, aceste spirite vorbesc de posibilitate. Urmează-ţi ideile, pentru că de cealaltă parte a ideii este schimbarea şi dezvoltarea şi spăşirea. Creează-ţi propriile spirite! Cheamă-le! Vorbeşte-le!

Cu dragoste, Nick“, este scrisoarea publicată de Cave.

Această declaraţie publică este una rară, artistul ferindu-se până acum de astfel de dezvăluiri personale. 
 
Arthur, fiul lui Nick Cave, a murit în Marea Britanie după ce a căzut de pe o stâncă, în Brighton, la vârsta de doar 15 ani, în anul 2015. El căzut de la o înălţime de peste 18 metri şi a fost găsit cu leziuni grave la baza stâncii Ovingdean Gap. Tânărul a fost transportat la Spitalul Royal Sussex din Brighton, dar a murit ulterior din cauza complicaţiilor cauzate de rănile grave. 
 
„Fiul nostru Arthur a murit. A fost copilul nostru frumos, iubit şi fericit. Vă rugăm să ne oferiţi intimitatea de care avem nevoie pentru a trece peste acest moment dificil“, au declarat la acea vreme Nick şi Susie Cave, citaţi de BBC. 
 
Arthur Cave şi fratele lui geamăn, Earl, au apărut în filmul „20,000 Days on Earth“, un documentar din 2014 care prezintă o zi din viaţa cântăreţului Nick Cave.
 
Nick Cave este cunoscut în calitate de lider al formaţiei Nick Cave and The Bad Seeds şi este descris drept „unul dintre cei mai intenşi şi emoţionanţi artişti într-un spectacol live“.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările