Drama familiei lui Florin Călinescu

Drama familiei lui Florin Călinescu

Florin Călinescu

După ce ieri se vorbea despre revenirea lui Florin Călinescu în lumina reflectoarelor, astăzi, fostul prezentator TV trăişte o dramă. Fiul său cel mic, Luca Călineascu, s-a sinucis.

Ştiri pe aceeaşi temă

VIDEO Fiul cel mic al lui Florin Călinescu s-a sinucis

Luca (24 de ani) se afla în capitala Cehiei, unde filma pentru un proiect cinematografic, un scurt metraj. Era asistent de producţie şi student la „John Moores University" din Liverpool, unde studia filmul. Era implicat în primul său proiect important, dar, în ciuda acestui fapt, gurile rele spuneau că ar fi fost depresiv.

Citiţi şi:

Florin Călinescu: „Luca vrea să studieze ceva care nu găseşti aici"

VIDEO Proiectele cinematografice ale lui Luca Călinescu

Tragedia se întoarce în familia Călinescu la şapte după ce mama lui Luca, actriţa Ana Maria Călinescu, a murit de cancer.

Florin a fost căsătorit cu Ana Maria timp de 27 de ani şi au avut împreună doi copii, Petru şi Luca. Ei au jucat împreună la Teatrul Mic de la sfârşitul anilor ‘80 până în 1996, când doctorii i-au depistat maladia (cancer la gât ). Povestea lor a fost una furtunoasă. Erau doi tineri cărora nu le pasa decât de dragostea dintre ei, s-au dedicat complet unul altuia. Când era vorba de familia sa, Anmary (aşa cum era cunoscută) punea cariera pe locul doi. Aşa a făcut şi când a rămas însărcinată.

Ambii părinţi ai lui Florin Călinescu au murit de cancer

Volina, mama fostului prezentator a murit în Săptămâna Mare a Paştelui, la fel ca şi soţia lui, de cancer. După două luni de la moartea mamei, tatăl său, Ion Calinescu a încetat din viaţă la 81 de ani, răpus tot de cancer. Pe lângă moartea soţiei, părinţiilor şi fiului cel mic, Florin Călinescu a mai pierdut un copil. Este vorba de o fetiţă care a murit la cinci luni din cauza unei boli incurabile. Copiii lor le-au călcat pe urme şi au ales cariera artistică. Florin şi Anmary s-a numărat printre puţinele cupluri care nu au apărut în presa de scandal. Au fost discreşi şi şi-au ţinut viaţa privată pentru ei.

Ştefan Iordănescu, fost coleg de şcoală cu Florin Călinescu: "Aşa e viaţa. Fiecare trebuie să îşi ducă crucea"

Claudiu Istodor, actor la Teatrul Mic: „E cea mai mare nenorocire care i se poate întâmpla unui tată!"

Fratele cel mare al lui Luca, Petru Călinescu a a absovit anul trecut „Liverpool Institute for Performing Arts" (LIPA), o şcoală de studii superioare din Anglia, care trăieşte de la bun început sub patronajul legendarului cântăreţ Paul McCartney. La terminarea studiilor de la LIPA, Petru Călinescu a susţinut primul său concert tocmai la Liverpool, în faţa colegilor şi profesorilor, dar şi de faţă cu Florin Călinescu. Moştenire de familie sau nu, Petru Călinescu s-a descurcat de minune pe scenă şi se anunţă un nume important pentru muzica românească.

„Am studiat aici mai multe ramuri legate de artă, spectacol, dans, muzică, teatru, coregrafie, divertisment etc. Cel mai mult m-am apropiat de muzică. Mă voi întoarce în România, unde doresc să le împărtăşesc şi celorlalţi, prin muzică, ceea ce am învăţat la şcoala din Anglia", declara acesta acum un an.

Florin era foarte mândru de fiii săi. Acesta spunea că preferă să-i lase pe alţii să-i admire şi să-i laude. „Îi cresc altfel. Nu-mi place să-i laud, îi las pe alţii să o facă. De fiul meu cel mare a vorbit oameni valoroşi (n.r. - Paul Mccartney). Sper să reuşească şi ăsta mic, Luca. O să facă parte dintr-o echipă internaţională care va turna o coproducţie în Praga", declara artistul.

Astăzi familia Călinescu a mai pierdut un membru, în Praga. Actorul este distrus şi îi este peste puteri să dea orice fel de declaraţie.citeste totul despre: