De ce nu vor femeile celebre să aibă copii: „Nu vreau să dau greş. Încă îmi iubesc animalele de companie“

De ce nu vor femeile celebre să aibă
copii: „Nu vreau să dau greş.
Încă îmi iubesc animalele de companie“

Oprah Winfrey a vorbit întotdeauna deschis despre dorinţa sa de a acorda prioritate muncii în defavoarea familiei FOTO AP

În timp ce multe femei din jurul lumii doresc să dea naştere, o serie de vedete cunoscute amână momentul, fiind, de cele mai multe ori, criticate pentru o astfel de decizie. Între acestea se numără Cameron Diaz, Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres şi Jennifer Aniston, celebrităţi care explică de ce nu au făcut pasul spre statutul de mamă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un episod clasic din „Seinfeld“, Elaine stă înconjurată de prietene care au devenit mame şi care o sfătuiesc să facă acelaşi pas: „Trebuie să ai copii“, i se spune. Putem doar să ghicim cum milioane de femei au privit scena, încuviinţând sau nu, şi s-au întrebat ce vor spune atunci când societatea le va cere să dea naştere.

În prezent, cuplurile amână să facă un copil sau nu se gândesc deloc la acest pas, deşi există suficient de multă presiune asupra femeilor, mai ales atunci când societatea realizează o legătură între feminitate şi maternitate. Multe femei vor să aibă copii, în timp ce altele sunt împotriva procreării sau doar indecise. Dar, indiferent de sentimentele unei femei, decizia de a avea copii aparţine în totalitate femeii, fără a fi obligată de societate să facă acest pas. În aceast conetext se înscriu şi o serie de vedete internaţionale care, dintr-un motiv sau altul, au decis să nu devină mame.

Cameron Diaz (42 de ani)

Cameron Diaz admite ceea ce multe femei fără copii ştiu deja: copii nu sunt în mod necesar cheia către o experienţă completă. „E normal ca oamenii să mă întrebe ce voi face. Nu ştiu dacă răspunsul este «da» sau «nu». Nu am nicio ideea. Sunt încă tânără. Am o viaţă de necrezut. Într-un fel, am viaţa pe care o am pentru că nu am copii. Totul ţine de anumite alegeri. Am schimbat scutece, am fost martora a trei naşteri, pricep imaginea de ansamblu. Nu cred că e un compromis să nu ai copii, totul ţine de alegeri. Tot ceea ce îmi aduc în viaţă până acum nu se concentrează pe asta (n.r. - a deveni mamă). Poate, într-o zi“, îşi motiva alegerea actriţa, într-un interviu pentru „Today“.

Cameron Diaz FOTO AFP

Oprah Winfrey (61 de ani)

Într-o lume în care multe femei trebuie să aleagă între a avea copii şi a avea o carieră de succes, Oprah Winfrey a vorbit întotdeauna deschis despre dorinţa sa de a acorda prioritate muncii pe care o depune. În 2013, vedeta a declarat într-un interviu pentru „The Hollywood Reporter“ că în timp ce cea mai bună prietenă a sa, Gayle King, visa să devină mamă, ea spera să devină o figură asemănătoare lui Martin Luther King Jr., copiii trecând, într-un asemenea caz, pe locul secund în viaţa ei. „Dacă aveam copii, copiii mei m-ar urî. Pentru că ceva din viaţa mea ar fi trebui să aibă de suferit, iar ei ar fi fost aceia“, a declarat Winfrey.

Oprah Winfrey FOTO AP

Ellen DeGeneres (57 de ani)

Există un motiv bine întemeiat pentru care datoria de părinte este considerată cea mai grea meserie din lume, iar prezentatoare TV Ellen DeGeneres şi partenera ei, Portia de Rossi, recunosc că nu vor să-şi asume o astfel de sarcină. „Trebuie să vrei cu adevărat să ai copii, ori niciuna dintre noi nu îşi doreşte acest lucru“, a spus de Rossi, în 2013, pentru publicaţia „Out“. DeGeneres a reiterat aceleaşi sentimente într-un eseu pentru revista „People“, în 2014, reamintind cititorilor că multe cupluri care nu au copii cântăresc bine avantajele şi dezavantajele statutului de părinţi. „Pe bună dreptate, cred că am fi nişte părinţi exemplari. Dar e vorba de o fiinţă umană, iar dacă doar crezi că ai abilităţi excelente sau o dorinţă în acest sens, atunci munca asta va veni şi cu o responsabilitate. Iar eu nu vreau să dau greş. Încă ne iubim animalele de companie“, scria Ellen pentru „People“.

Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi FOTO GettyImages/Gulliver

Jennifer Aniston (46 de ani)

Jennifer Aniston a înfruntat în cariera sa un bagaj întreg de comentarii despre viaţa ei personală, de la divorţul de Brad Pitt până la lipsa copiiilor. De fiecare dată, Aniston a ripostat, iar într-un interviu pentru „Allure“ le-a reamintit scepticilor faptul că motivele pentru care o femeie decide să nu aibă copii nu reprezintă o chestiune de interes pentru nimeni altcineva în afară de respectiva femeie. „Nu îmi place presiunea pe care oamenii o pun pe mine, pe femei pe care le consideraţi versiuni nereuşite ale voastre, doar pentru că nu am dat naştere. Nu cred că e corect. Există tot felul de motive pentru care oamenii nu îşi doresc copii în vieţile lor, nimeni nu are dreptul să îşi asume tot felul de presupuneri. Este destul de nepoliticos, jignitor şi ignorant“, spunea Aniston.

Jennifer Aniston FOTO GettyImages/Gulliver

Marisa Tomei (50 de ani)

Dacă o femeie nu are copii, oare şi-a îndeplinit ea adevăratul potenţial? Unii pot considera că răspunsul este „nu“, dar Marisa Tomei a pus la îndoială clişeul într-un interviu acordat revistei „Manhattan“, în 2009. „Nu sunt o fană a căsătoriei ca instituţie şi nu ştiu de ce femeile trebuie să aibă copii ca să fie văzute drept fiinţe complete şi îndeplinite“, declara ea.

Marisa Tomei FOTO AP

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările