Bolsonaro, sarcastic la adresa lui Di Caprio: „Oamenii noştri vor decide dacă ne păstrează suveranitatea pe Amazon sau vor să fie conduşi de escroci”

Bolsonaro, sarcastic la adresa lui Di Caprio: „Oamenii noştri vor decide dacă ne păstrează suveranitatea pe Amazon sau vor să fie conduşi de escroci”

FOTO: EPA-EFE

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro i-a răspuns lui Leonardo DiCaprio după ce actorul şi ecologistul de la Hollywood a încurajat tinerii ţării să voteze la alegerile de la sfârşitul acestui an, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Brazilia găzduieşte Amazonul şi alte ecosisteme critice pentru schimbările climatice. Ceea ce se întâmplă acolo contează pentru noi toţi, iar votul tinerilor este esenţial pentru a conduce schimbarea pentru o planetă sănătoasă”, a postat DiCaprio, joi, pe Twitter.

Bolsonaro, care a redus protecţia mediului, a răspuns cu sarcasm. „Mulţumesc pentru sprijinul tău, Leo! Este foarte important ca fiecare brazilian să voteze la următoarele alegeri", a scris pe Twitter liderul de extremă dreapta, care a preluat mandatul în 2019. „Oamenii noştri vor decide dacă vor să ne păstreze suveranitatea pe Amazon sau să fie conduşi de escroci care servesc intereselor străine speciale”, a scris Bolsonaro.

DiCaprio este un susţinător al sporirii protecţiei pentru pădurea tropicală amazoniană, donând 5 milioane de dolari (4,1 milioane de lire sterline) eforturilor de conservare în 2019. Bolsonaro s-a confruntat cu critici pe scară largă pentru politicile de mediu ale guvernului său şi a fost acuzat că a permis accelerarea defrişărilor din regiune.

Ecologiştii l-au învinovăţit pe dl Bolsonaro şi guvernul său pentru că au închis ochii cu privire la fermierii şi tăietorii de lemne care defrişează terenurile din Amazon, care este cea mai mare pădure tropicală din lume. Liderul ţării a slăbit protecţia mediului pentru regiune şi a susţinut că guvernul ar trebui să exploateze zona pentru a reduce sărăcia.

Potrivit datelor guvernamentale din satelit, numărul copacilor tăiaţi în Amazonul brazilian în ianuarie a acestui an a depăşit cu mult defrişările din aceeaşi lună a anului trecut. Suprafaţa distrusă a fost de cinci ori mai mare decât în ​​2021 - cel mai mare total din ianuarie de când au început înregistrările în 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările