Andreea Marin, „Zâna Surprizelor“, a împlinit 39 de ani

Andreea Marin, „Zâna Surprizelor“, a împlinit 39 de ani

Andreea Marin a cunoscut faima şi a fost cel mai mult apreciată pentru realizarea şi prezentarea emisiunii „Surprize, Surprize“, care timp de nouă ani a fost cea mai urmărită emisiune de divertisment din România FOTO TVR 1

Andreea Marin, cunoscută, în special, pentru prezentarea longevivei emisiuni „Surprize, Surprize“, împlineşte astăzi 39 de ani. În prezent, vedeta încearcă să readucă în prim-plan formatul cu care a intrat în istorie, dar sub altă denumire, „Preţuieşte viaţa!“, emisiune difuzată tot pe TVR 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea Marin, cea mai mediatizată celebritate feminină din presă, supranumită „Zâna Surprizelor“, s-a născut pe 22 decembrie 1974 la Roman, fiind una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite moderatoare TV din România. Ea şi-a început cariera la 19 ani în calitate de moderator la TVR Iaşi, ca mai apoi să lucreze ca reporter şi producător la Televiziune Naţională Română. Timp de doi ani consecutiv, între 1998 şi 1999, Andreea Marin a fost reporter special al TVR la ceremonia acordării premiilor Oscar, de la Los Angeles, de către Academiei Americane de Film.

Vedeta a cunoscut faima şi a fost cel mai mult apreciată pentru realizarea şi prezentarea emisiunii „Surprize, Surprize“, care timp de nouă ani a fost cea mai urmărită emisiune de divertisment din România. Din punct de vedere profesional, realizările „Zânei Surprizelor“ sunt mult mai vaste.

Ea este director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internaţională de producţie TV cu sediul în Madrid, care realizează programe în „prime-time“ (n.r. - oră de maximă audienţă) pentru Societatea Naţională Română de Televiziune, a prezentat mai multe festivaluri şi spectacole, printre care Eurovision, UNICEF, Cerbul de Aur, Festivalul de la Mamaia şi a fost purtător de cuvânt pentru Garnier - L’Oreal, BMW Automobiles, Cartier şi Procter Gamble.

În 2006 s-a căsătorit cu Ştefan Bănică Junior, iar în 2007 a născut-o pe Violeta, primul copil al cuplului. Inspirată de fetiţa ei, prezentatoarea a lansat împreună cu creatoarea de modă Irina Schrotter o linie vestimentară pentru bebeluşi denumită „Violet“. În schimb, relaţia cu Ştefan Bănică Junior a intrat într-o pantă descendentă, iar la începutul lunii ianuarie 2013, cuplul a anunţat pe reţeaua socială Facebook că divorţează, păstrând discreţia faţă de presă.

Spiritul de antreprenor şi-a spus cuvântul în cazul prezentatoarei care a deschis Fundaţia „Preţuieşte Viaţa“, care derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate şi educaţie, dar şi Proiesctul Şcoala Mamelor, o reţea care oferă consiliere mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă.

Andreea Marin FOTO Eduard Enea 

De asemenea, Andreea Marin este cunoscută pentru realizarea unor interviuri cu personalităţi de seamă ale showbiz-ului internaţional, aşa cum sunt Liam Neeson, Harrison Ford, Mike Myers, Eric Roberts, Salma Hayek, Martin Landau sau Julio Iglesias Jr. Este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, „Acoperişul Africii“, şi coproducător al documentarului „Kilimanjaro 200“ realizat pentru TVR, care a obţinut cea mai mare audienţă la 1 decembrie 2001. Mai mult, vedeta a fost co-producător al documentarului „812 - Şoimii Carpaţilor“, realizat în Irak 2005 sau căpitan al aeronavei National Geographic Channel, prezentând, în premieră în România, episoadele seriei de documentare „Dezastre în Aer“. 

Andreea Marin FOTO TVR 1

În prezent este gazda emisiunii „Preţuieşte viaţa“, un proiect nou, marca TVR, care recompensează oameni ale căror gesturi nu au trecut neobservate. Emisiunea se mulează pe formatul „Surprize, Surprize“.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările