Andreea Marin răspunde acuzaţiilor: „Îl asigur pe domnul psiholog că nu am făcut nici cea mai mică greşeală şi că ştim foarte bine să ne facem treaba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Emisiunile TV întrec orice limită atunci când e vorba de senzaţional, lacrimi şi emoţie, adică rating“, a scris psihologul Mihai Copăceanu pe blogul său de pe adevărul.ro, despre emisiunea „Preţuieşte viaţa“, realizată de Andreea Marin, la TVR 1. Vedeta TV a răspuns acuzaţiilor acestuia, precizând că a acţionat în emisiune în conformitate cu formatul show-ului, dar că detaliile de culise nu pot fi dezvăluite, în acest moment.

Psihologul Mihai Copăceanu face referire pe blogul său la un moment din emisiunea „Preţuieşte viaţa“ (difuzată duminică, 27 octombrie), în care se dezbate un subiect sensibil, depresia. Ulterior, unei femei din public i se oferă un plic cu o programare la psiholog.

„Ce m-a mâhnit de fapt foarte tare a fost episodul din ultimele când doamna Marin a avut curajul de a aborda un subiect extrem de sensibil şi firav precum DEPRESIA. După o discuţie pe canapea cu Ileana Badiu despre depresia acesteia, dar şi cu detalii din povestea depresiei însăşi a doamnei Marin şi exprimarea explicită a gândurilor ei de sinucidere: eu am trecut prin momente în care nu am mai vrut să trăiesc.. poate că n-aş mai fi fost în viaţă, ştim bine povestea Mădălinei Manole. Deodată se ridică şi strigă în platou: «O rog pe doamna Ramona G. să ridice mâna. Cine-i doamna Ramona? Ramona trece printr-o depresie şi n-a găsit soluţie până acum. În plicul tău există o soluţie. Eşti programată deja la psiholog. Te rog foarte mult să mergi. Promite-mi.» Din imagini se observă cum oferă un plic, iar femeia se ridică şi rămâne fără cuvinte, confuză şi timorată. N-a putut decât să îngâne oarecum forţată de împrejurări un scurt «promit». Atât. Că a fost o surpriză sau chiar a avut consimţământul doamnei este o altă discuţie, dar (...) A trata cu superficialitate, a expune în public, a oferi sfaturi şi recomandări la TV este contrar oricăror norme deontologice. Profesia de psiholog nu este una de bucătar, nu se oferă reţete după ureche în public, nu se face reclamă şi nu se oferă plicuri cu servicii psihologice precum o trimitere la coafor“, a scris Mihai Copăceanu.

„Noi nu surprindem pe nimeni dacă nu ştim deja, din investigaţiile pe care le facem, că această idee este binevenită. Îl asigur pe domnul psiholog că nu am făcut nici cea mai mică greşeală şi că ştim foarte bine să ne facem treaba. Îl înţeleg, însă. E firesc să-şi pună întrebări atâta vreme cât nu cunoaşte detalii de culise din muncă noastră pe care nici nu le vom face cunoscute. Tot ce pot să îi spun este că doamna îşi dorea foarte mult o rezolvare de acest fel - iar noi cunoşteam aceste informaţii din sursele pe care le avem - dar nu avea resurse proprii de a merge la consultaţiile oferite de noi gratuit. Oricine ne va urmări până la sfârşitul sesiunii va înţelege, la ultima ediţie, şi detaliile de culise, precum şi modul nostru de rezolvare a cazurilor pe care în acest moment formatul nu ne permite să le dezvăluim. Vor deveni, însă, publice şi veţi înţelege cu toţii. Vă mulţumesc“, a declarat Andreea Marin pentru „Adevărul“.

Citiţi şi articolul scris de psihologul Mihai Copăceanu pe blogul său de pe adevarul.ro.

 Expertul Andreea Marin, TVR şi Depresia!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite