Actorul care l-a interpretat pe Iisus: îi place berea şi nu poate trăi fără Google Maps. „Sunt disperat când nu-mi găsesc telefonul“ FOTO

Actorul care l-a interpretat pe Iisus: îi place berea şi nu poate trăi fără Google Maps. „Sunt disperat când nu-mi găsesc telefonul“ FOTO

Robert Powell, în rolul lui Iisus FOTO Profimedia

Unul dintre cele mai tulburătoare filme, „Iisus din Nazareth“, capodopera regizorului Franco Zeffirelli, impresionează şi azi, la 44 de ani de la lansare. Iar asta datorită rolului magistral făcut de actorul britanic Robert Powell, interpretul lui Iisus. Şi, chiar dacă multe zvonuri au circulat după lansarea peliculei, inclusiv acela că actorul a înnebunit, el este un om la fel de normal ca ceilalţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poate providenţa a făcut ca actorul să primească rolul care l-a făcut celebru, deşi el se prezentase la casting pentru personajul Iuda. Potrivit multor istorici, adevăratul Iisus a fost un bărbat brunet, cu o constituţie robustă şi păr scurt, astfel că regizorul italian Franco Zeffirelli i-ar fi dorit în acest rol pe Dustin Hofman sau Al Pacino.

Însă viziunea lui s-a schimbat total atunci când l-a întâlnit pe Robert Powell. În acest film clasic de Paşte, Franco Zeffirelli şi-a prezentat propria versiune a lui Mesia, care, de altfel, era mult mai apropiată culturii occidentale: un bărbat fragil, cu păr lung, ondulat şi ochi albaştri.

„Am vrut să contopim, în acest personaj, Iisus divinitatea şi Iisus omul. Dar am descoperit că e imposibil. În momentul în care începi să interpretezi o persoană reală, divinitatea se pierde“, declara Robert Powell, despre care s-a zvonit că s-a confundat atât de mult cu personajul său, încât şi-a pierdut minţile.

Citeşte aici ce s-a întâmplat în realitate, de ce au apărut aceste zvonuri despre Robert Powell şi vezi cum arată astăzi actorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările