Rectorul Academiei de Poliţie a plagiat peste două treimi din teza sa de doctorat

Rectorul Academiei de Poliţie a plagiat peste două treimi din teza sa de doctorat

Captura Digi 24

Rectorul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi-ar fi plagiat trei sferturi din teza de doctorat, pe care a susţinut-o în 2007.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit pressone.ro, lucrarea care i-a adus lui Adrian Iacob titlul ştiinţific de doctor în Ordine publică şi Siguranţă naţională − şi care i-a dat, deci, posibilitatea să urce în ierarhia Academiei − este o înşiruire de paragrafe, pasaje sau pagini copiate din alţi autori”, scrie jurnalista Emilia Şercan. 
 
Sursa citată arată că lucrarea a fost coordonată de profesorul Costică Voicu, cel care în 2007 era rectorul Academiei de Poliţie. Teza cu care Adrian Iacob a obţinut titlul de doctor în 2007 se intitulează „Criminalitatea organizată şi cooperarea poliţienească între state”.
 
Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, lucrarea are 277 de pagini, fără bibliografie. A fost publicată în volum tot în 2007, la editura Sitech din Craiova, dar sub titlul „Lupta împotriva criminalităţii organizate”.
 
Adrian Iacob a copiat inclusiv notele de subsol indicate în textele originale. Iacob ar fi preluat chiar şi grafia din textele originale − cuvinte şi propoziţii îngroşate, publicate cu italice sau subliniate, dar şi alte însemne.
 
Totodată, 50 dintre cei 63 de autori străini trecuţi în bibliografie sunt puşi „din burtă", ei nefiind menţionaţi în cuprinsul lucrării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările