Noul coronavirus în România. Universitatea Babeş-Bolyai suspendă cursurile până pe 22 martie

Noul coronavirus în România. Universitatea Babeş-Bolyai suspendă cursurile până pe 22 martie

UBB suspendă cursurile din cauza COVID-19 FOTO Arhivă

Consiliul de Administraţie al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a decis, marţi, suspendarea cursurilor în perioada 11 – 22 martie, ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 15:10 Academia de Poliţie şi şcolile de poliţie din ţară îşi suspendă cursurile începând de miercuri. Sute de studenţi vor pleca astfel acasă. Decizia a fost anunţată de către instituţie marţi după-amiazăm ca măsură preventivă, în contextul infecţiilor cu noul coronavirus pe teritoriul ţării. 

Încă o universitate din România alege să îşi protejeze studenţii şi cadrele universitare în contextul semnalului de alarmă tras de autorităţi privind răspândirea noului coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al UBB Cluj-Napoca, Laura Irimieş, a declarat, marţi că se recomandă desfăşurarea online a cursurilor, iar unde nu se poate, acestea vor fi recuperate. „Consiliul de Administraţie al UBB a decis suspendarea cursurilor, a conferinţelor, simpozioanelor şi evenimentelor în perioada 11 – 22 martie, măsura având un scop preventiv. Nu a fost înregistrat la noi niciun caz de coronavirus, dar s-a decis preventiv suspendarea cursurilor. Recomandarea Consiliului de Administraţie al universităţii este ca acolo unde se poate, cursurile să se desfăşoare online, pe platfome de tip e-learning, iar unde nu se poate, cursurile vor fi recuperate. Activităţile de cercetare care, de regulă, sunt individuale, vor continua”, a spus Irimieş. 

 

Mai multe universităţi şi-au suspendat cursurile din cauza COVID-19

 
Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti a decis, duminică, suspendarea cursurilor, practicii şi examenelor, până în 31 martie, pentru a reduce infectarea cu noul coronavirus pe teritorul ţării. O decizie asemănătoare a luat-o şi UMF „Grigore T. Popa” Din Iaşi, acolo unde instituţia a stabilit ca până la finalul lunii studiile să se desfăşoare online. 
 
 
Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a anunţat că a luat măsuri pentru a limita riscul de infecţie cu coronavirus. Una dintre ele prevede ca din 11 martie şi până la sfârşitul lunii cursurile să se desfăşoare online, pe platforma de e-learning. „În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale.
Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning”, a transmis UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi.
 

UMF „Carol Davila” îşi suspendă cursurile, examenele şi practica

 
Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, întrunit, duminică, în regim de urgenţă, a anunţat suspendarea cursurilor şi lucrărilor practice, precum şi a examenelor pentru toţi studenţii,  începând cu data de 09.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, potrivit unui anunţ pe site-ul universităţii.
 
Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.
 
Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, precum şi vizitele aparţinătorilor.
 
Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.  
Purtătorul de cuvânt al UBB Cluj-Napoca, Laura Irimieş, a declarat, marţi că se recomandă desfăşurarea online a cursurilor, iar unde nu se poate, acestea vor fi recuperate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: