ADMITERE FACULTATE 2013 Politehnica Bucureşti oferă 10% reducere din taxa de înscriere pentru cei care se înregistrează online, până joi la ora 24.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examenele la Politehnică încep pe 22 iulie 2013
Examenele la Politehnică încep pe 22 iulie 2013

Înscrierile oficiale la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) au loc în perioada 12-20 iulie, la secretariatele facultăţilor, însă cei care se preînscriu online, pe site-ul admiterii la UPB, până joi la ora 24.00, primesc o reducere de 10% din taxa de înscriere, susţin reprezentanţii instituţiei. Calendarul complet al admiterii la Politehnică.

Oficialii de la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) au deschis un site de preînscrieri pentru candidaţii care ştiu deja media de la Bac, dar şi pentru cei care vor să scurteze din timpul pe care îl presupune înscrierea la secretariatele facultăţilor.

Pentru ca această etapă a înscrierilor să se desfăşoare mai eficient, iar candidaţii să primească mai repede legitimaţiile de concurs, s-a introdus conceptul de preînscriere, care constă în posibilitatea candidaţilor de a-şi completa online, până pe 11 Iulie 2013, datele personale şi opţiunile de examen pentru toate facultăţile la care doresc să concureze pentru admitere potrivit informaţiilor postate pe acest site.

De asemenea, ei pot tipări online, folosind datele deja completate, fişele de înscriere care se semnează şi se depun în original la fiecare facultate în parte, în cadrul dosarului cu celelalte acte necesare, care vor fi doar verificate ulterior când se vor prezenta fizic la secretariate, urmând să primească legitimaţia de concurs.

”Este foarte important faptul că este suficient pentru candidat să-şi completeze datele online, pentru toate facultăţile la care acesta doreşte să candideze, o singură dată, într-un singur loc, date care vor fi disponibile din acel moment la toate facultăţile ce apar în opţiunile sale”, susţin reprezentanţii UPB. 

Când au loc înscrierile

Preînscrierea reprezintă doar înregistrarea datelor personale şi a opţiunilor privind facultăţile la care candidaţii doresc să se înscrie. 

Pentru înscrierea efectivă candidaţii trebuie să se prezinte la secretariatele facultăţilor, în perioada 12-20 iulie 2013, conform calendarului admiterii în UPB, pentru depunerea fişelor de înscriere şi a celorlalte documente necesare.

Calendarul admiterii la UPB:

  • până pe 11 iulie: preînscriere online
  • între 12-20 iulie: înscrierile propriu-zise, cu testele de limbă străină pe 19 iulie
  • 21 iulie: pregătirea concursului
  • 22 iulie: prima probă
  • 23 iulie: a doua probă
  • 24 iulie: afişarea rezultatelor parţiale, primele înmatriculări şi depunerea contestaţiilor
  • 25 iulie: afişarea rezultatelor contestaţiilor
  • 26 iulie: afişarea listei studenţilor înmatriculaţi în etapa I, afişarea numărului de locuri vacante şi înscrierile pentru ocuparea locurilor libere
  • 27-28 iulie: afişarea rezultatelor după ocuparea locurilor vacante şi etapa a II-a de înmatriculări
  • 28 iulie: afişarea rezultatelor finale

Cum se desfăşoară admiterea la UPB

Concursul de admitere în U.P.B. se desfăşoară, în funcţie de facultate, pe baza a două probe scrise şi pe baza rezultatelor examenului de Bacalaureat, respectiv pe baza unei probe orale - interviu şi rezultatele examenului de bacalaureat. 

Probele de concurs pentru fiecare facultate se găsesc pe pagina Discipline de concurs

În sesiunea iulie 2013, un candidat se poate înscrie la oricâte facultăţi doreşte, cu condiţia ca admiterea să se facă pe bază de probă orală - interviu. Aceasta va avea loc în aceeaşi zi cu înscrierea, imediat după această formalitate. 

Candidatul se poate înscrie la o singură facultate la care admiterea se face pe baza a două probe scrise şi poate opta ca, în cazul în care este respins la această facultate, să participe la ocuparea eventualelor locuri vacante de la celelalte facultăţi din UPB unde se susţin probe scrise

Pentru aceasta, la înscriere candidatul va solicita şi specificarea, în ordinea preferinţelor sale, a opţiunilor (facultatea/domeniul) pentru eventuala sa redistribuire la celelalte facultăţi

La facultatea cu probe scrise candidatul înscris va concura pe toate locurile. La toate celelalte facultăţi cu examen scris pe care candidatul le-a precizat ca opţiuni posibile în fişa de înscriere, el va concura cu media obţinută la examen, numai în situaţia în care a fost declarat respins la facultatea unde s-a înscris, şi numai pentru eventualele locuri vacante rămase după ce toţi candidaţii înscrişi şi admişi la aceste facultăţi au fost repartizaţi. 

La fiecare înscriere se va depune câte un dosar cu actele specificate în regulament şi se va plăti câte o taxă de înscriere. 

Pentru fiecare facultate la care se înscrie, candidatul poate selecta unul sau mai multe domenii (specializări), în ordinea preferinţelor. În cazul în care va fi declarat admis, această ordine va fi luată în calcul pentru repartizarea sa în funcţie de medie. 

Facultăţi care organizează examen scris

(admiterea se face prin susţinerea a două probe scrise):

** Pentru înscrierea la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este necesar un Certificat de competenţă lingvistică. Sunt acceptate certificate eliberate de instituţii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din U.P.B., în urma unui test care va fi susţinut pe data de 19.07.2013. 
 

Facultăţi care organizează proba orală - interviu:

(admiterea se face pe baza notelor din foaia matricolă + proba orală - interviu):


Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei organizează cursuri şi în limba engleză, la toate programele de studiu, în condiţii ce vor fi stabilite la începutul anului universitar.

Acte necesare la înscriere

Pentru fiecare facultate la care se înscrie, candidatul trebuie să depună câte un dosar, ce trebuie să cuprindă următoarele documente: 

  • Fişa de înscriere tip, în care se menţionează, sub semnătură şi răspundere proprie, toate datele solicitate de formularul respectiv. Vă recomandăm să vă preînscrieţi pentru a reduce timpul de aşteptare la secretariat. În caz contrar primiţi formularul la secretariatul facultăţii şi îl completaţi în momentul înscrierii.
  • Trei fotografii tip buletin de identitate
  • Diploma de bacalaureat; candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie sau în sesiunea august-septembrie 2013 pot prezenta la înscriere, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţa eliberată de liceu, în care se menţionează atât media generală de la bacalaureat cât şi notele obţinute la probele susţinute, precum şi foaia matricolă; unele facultăţi solicită depunerea diplomei sau adeverinţei de bacalaureat în original; vă rugăm să consultaţi secretariatele facultăţilor pentru a afla această informaţie;
  • Certificatul de naştere, în copie legalizată
  • Adeverinţă medicală tip, din care să rezulte că este apt medical pentru domeniul de studiu la care candidează
  • [Facultatea de Inginerie în Limbi Străine] Certificat de competenţă lingvistică; sunt acceptate certificate eliberate de instituţii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din U.P.B., în urma unui test care va fi susţinut pe data de 19 Iulie 2013
  • Chitanţa de plată a taxei de înscriere sau dovada privind îndeplinirea condiţiilor de scutire de la plata taxei.  Sunt scutiţi de plata taxei orfanii de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revoluţiei, răniţii în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, copiii salariaţilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi copiii personalului didactic.
  • [Olimpici naţionali sau internaţionali] Act doveditor al statutului de olimpic
  • Candidaţii rromi trebuie să obţină viza pe dosarul de admitere de la secretarul şef al Universităţii Politehnica Bucureşti - prof.dr.ing Gabriel IACOBESCU (, Tel. +4021-402-9198).
  • Dosar plic

Dacă se înscrie la mai multe facultăţi cu examen scris, candidatul trebuie să depună dosarul şi să plătească taxa o singură dată - la prima astfel de facultate, unde va da şi examenul. Dacă se înscrie şi la una sau mai multe facultăţi cu fără examen scris, trebuie să depună separat câte un dosar la fiecare astfel de facultate.

Candidaţii olimpici la nivel naţional sau internaţional pot fi admişi şi înmatriculaţi fără examen, doar dacă apar pe lista oficială publicată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Doar candidaţii olimpici la nivel internaţional pot fi înmatriculaţi la două programe de studii diferite în regim fără taxă.

Specializările şi locurile disponibile la UPB

FacultateaDomeniulLocurifără taxăLocuricu taxăInginerie ElectricăIEInginerie electrică24050IMgInginerie şi management3025SIAŞtiinţe inginereşti aplicate3025IEMdInginerie electrică (R. Moldova)1-Total facultate:301100EnergeticăIEInginerie energetică28540SAŞtiinţe inginereşti aplicate5020IMgInginerie şi management4520IMIngineria mediului5020IEMdInginerie energetică (R. Moldova)1-Total facultate:431100Automatică şi CalculatoareCTICalculatoare şi tehnologia informaţiei275100ISIngineria sistemelor22550CTIMdCalculatoare (R. Moldova)2-Total facultate:502150Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţieise organizează şi cursuri în limba englezăETCInginerie electronică şi telecomunicaţii50045CTICalculatoare şi tehnologia informaţiei1005ETCMdInginerie electronică şi telecomunicaţii (R. Moldova)2-Total facultate:60250Inginerie Mecanică şi MecatronicăIMInginerie mecanică17450IIInginerie industrială45-SIAŞtiinţe inginereşti aplicate2510MRMecatronică şi robotică5020IMgInginerie şi management4520IMMdInginerie mecanică (R. Moldova)2-IMRrInginerie mecanică (candidati Rromi)1-Total facultate:342100Ingineria şi Managementul Sistemelor TehnologiceIIInginerie industrială40930IMgInginerie şi management10010MRMecatronică şi robotică5010IIMdInginerie industrială (R. Moldova)2-IIRrInginerie industrială (candidati Rromi)1-Total facultate:56250Ingineria Sistemelor BiotehniceIMInginerie mecanică5925IMedIngineria mediului10015IPAIngineria produselor alimentare5010IMedMdIngineria mediului (R. Moldova)2-IMRrInginerie mecanică (candidati Rromi)1-Total facultate:21250TransporturiIAvIngineria autovehiculelor17420IMInginerie mecanică6010ITIngineria transporturilor14020IETInginerie electronică şi telecomunicaţii9510IETMdInginerie electronică şi telecomunicaţii (R. Moldova)2-IMRrInginerie mecanică (candidati Rromi)1-Total facultate:47260Inginerie AerospaţialăSe organizeaza cursuri in limba engleza la specializarea Navigatie Aeriana.IAInginerie aerospaţială19440IAMdInginerie aerospaţială (R. Moldova)2-IARrInginerie aerospaţială (candidati Rromi)1-Total facultate:19740Ştiinţa şi Ingineria MaterialelorIMatMdIngineria materialelor (R. Moldova)1-IMatIngineria materialelor10920SIAŞtiinţe inginereşti aplicate4510IMgInginerie şi management5010IMedIngineria mediului5510IMatRrIngineria materialelor (candidati Rromi)1-Total facultate:26150Chimie Aplicată şi Ştiinţa MaterialelorICMdInginerie chimică (R. Moldova)1-ICInginerie chimică23930IMedIngineria mediului3520IPAIngineria produselor alimentare5020SIAŞtiinţe inginereşti aplicate2510ICenInginerie Chimică (En)20-ICRrInginerie chimică (candidati Rromi)1-Total facultate:37180Inginerie în Limbi StrăineEste necesar un certificat de competenţă lingvistică. Cei care nu posedă un astfel de certificat pot susţine testul lingvistic pe data de 19 IulieIET(E)Inginerie electronică şi telecomunicaţii (E)*2510IET(F)Inginerie electronică şi telecomunicaţii (F)*245IET(G)Inginerie electronică şi telecomunicaţii (G)*255CTI(E)Calculatoare şi tehnologia informaţiei (E)*2510CTI(F)Calculatoare şi tehnologia informaţiei (F)*255IM(E)Inginerie mecanică (E)*275IM(F)Inginerie mecanică (F)*205IMAT(E)Ingineria materialelor (E)*205IMG(G)Inginerie şi management (G)*** 50-14=3610IET(F)RrInginerie electronică şi telecomunicaţii (F)* (candidati Rromi)1-AnPAn pregătitor de limba Germană (G)*-20Total facultate:** Locurile scăzute sunt deja ocupate de absolvenţii anului pregătitor 2012-2013.22880Ştiinţe AplicateSIAŞtiinţe inginereşti aplicate10090Total facultate:10090Inginerie MedicalăSAMdŞtiinţe inginereşti aplicate (R. Moldova)1-SAŞtiinţe inginereşti aplicate7350Total facultate:7450Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul AfacerilorIMMdInginerie şi management (R. Moldova)1-IMgInginerie şi management100100Total facultate:101100 Total locuri UPB:47561150
* Legendă:(E) - cu predare în limba Engleză;(F) - cu predare în limba Franceză;(G) - cu predare în limba Germană


Algoritmul de admitere

Distribuirea candidaţilor:

  • fiecare domeniu se iniţializează cu numărul de locuri alocate
  • se ordonează toţi candidaţii după medie, descrescător; olimpicii sunt poziţionaţi la începutul listei
  • se parcurge această listă şi pentru fiecare candidat se aplică urmatoarele: - dacă are media de concurs >= 5, atunci se parcurge lista de domenii selectate de candidat la înscriere, în ordinea opţiunilor exprimate; pentru fiecare domeniu din listă - dacă nr. de locuri disponibile > 0, atunci candidatul se declară admis la domeniul curent şi se scade numărul de locuri disponibile, apoi se trece la următorul candidat - dacă nr. de locuri disponibile = 0, atunci se trece la următorul domeniu din ordinea opţiunilor - dacă are media de concurs < 5, atunci este declarat respins fără barem şi se trece la următorul candidat.

Redistribuirea candidaţilor respinşi cu barem pe locurile rămase libere la facultăţile cu examen scris

  • toţi candidaţii declaraţi respinşi cu barem la facultăţile de bază, cu examen scris, sunt ordonaţi după medie, descrescător
  • se parcurge această listă ordonată a candidaţilor şi pentru fiecare candidat se aplică următoarele: - se parcurge lista facultăţilor cu examen scris, selectate de candidat pentru redistribuire, în ordinea opţiunilor exprimate şi pentru fiecare astfel de facultate - se parcurge lista de domenii selectate de candidat la înscriere, în ordinea opţiunilor exprimate; pentru fiecare domeniu din listă - dacă nr. de locuri disponibile > 0, atunci candidatul se declară admis prin redistribuire la domeniul curent şi se scade numărul de locuri disponibile, apoi se trece la următorul candidat - dacă nr. de locuri disponibile = 0, atunci se trece la următorul domeniu din ordinea opţiunilor - dacă nu se găseşte loc la nici un domeniu, se trece la următoarea facultate - dacă nu se găseşte loc la nici o facultate, candidatul îşi menţine statutul de respins cu barem.


Înmatricularea candidaţilor:

Etapa 1

Candidatii declaraţi admişi se înmatriculează.

Locurile ocupate de către candidaţii care nu s-au înmatriculat în această etapă sunt declarate vacante.

Se afişează lista cu numărul de locuri vacante.

Etapa 2

Candidaţii declaraţi "respinşi cu barem" sau "admişi prin redistribuire" (chiar dacă s-au inmatriculat la altă facultate, pot depune cereri, însă doar la facultatea de bază), depun cereri de înscriere pe locurile vacante.

Doar pentru candidaţii care au depus cererile de ocupare a locurilor vacante se aplică algoritmul de la distribuirea candidaţilor pentru facultatea de bază, apoi, doar pentru facultăţile cu examen scris, se aplică algoritmul de la redistribuirea pe locurile rămase libere.

Se afişează lista candidaţilor declaraţi admişi pe locurile vacante.

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile vacante se înmatriculează.

Candidaţii înmatriculaţi în etapa 1 sau etapa 2 la facultatea de bază se ordonează din nou în funcţie de medie şi de domeniile alese, urmând acelaşi algoritm de la distribuirea candidaţilor, apoi pentru candidaţii redistribuiţi (doar la facultăţile cu examen scris) se aplică algoritmul de la redistribuirea pe locurile rămase libere, doar în cadrul facultăţii cu examen scris la care au rămas înmatriculaţi. Astfel candidaţii înmatriculaţi în etapa 1 vor putea urca pe domenii mai sus în ordinea preferinţelor exprimate, doar în cadrul facultăţilor în care au rămas înmatriculaţi la sfârşitul celor două etape de înmatriculări.

Se afişează domeniile finale la care au fost înmatriculaţi toţi candidaţii admişi. Acestea pot fi aceleaşi care au fost afişate după etapa 1 de înmatriculări sau mai sus în ordinea de preferinţe a candidatului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite