Subiecte Română BAC 2018. La subiectul al III-lea a picat Genul Liric

Subiecte Română BAC 2018. La subiectul al III-lea a picat Genul Liric

Bac 2018. Subiectele la Română vor fi publicate pe site-ul adevărul.ro

Peste 136.000 de absolvenţi ai claselor a XII-a susţin, luni, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. Subiectele la Română BAC vor fi publicate pe adevărul.ro la scurt timp după ce candidaţii vor ieşi din sala de examen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezolvarea subiectelor la Limba Română BAC 2018

UPDATE „Subiectele de la această probă au avut un nivel mediu de dificultate. Cred că cerinţele au fost simple pentru elevii care au învăţat la Limba Română“,  a explicat pentru „Adevărul“ Mihaela Apetrei, specialist în lingvistică.


UPDATE La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe în baza unui fragment de text extras din Note de călătorie, scris de Anton Holban. La Subiectul al II-lea candidaţii au avut de explicat rolul notaţiilor folosite de autor în fragmentul din opera Ultima oră  de Mihail Sebastian. La Subiectul al III-lea, la Profilul Real, au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.

La Profilul Umanist candidaţii au avut la subiectul al III-lea de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.
 
 

Următoarea probă scrisă a examenului va avea loc pe 26 iunie la Limba Maternă. Proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Profilul Real, respectiv Istorie pentru Profilul Umanist) se va desfăşura în data de 27 iunie.

Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Când se vor afişa rezultatele

Accesul candidaţilor în centrele de examen se va face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Examenul începe la ora 09.00. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise va fi de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pe 4 iulie se vor afişa primele rezultate (până la ora 12:00). Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00-16:00. În data de 9 iulie se vor afişa rezultatele finale, în urma rezolvării contestaţiilor. Reamintim candidaţilor că nota de la contestaţii rămâne finală, indiferent de diferenţa de punctaj dintre evaluatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările