Ministrul Muncii: „În cel mai scurt timp vom relansa şcolile profesionale”

Ministrul Muncii: „În cel mai scurt timp vom relansa şcolile profesionale”

FOTO: CT Radu Negru

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale poartă discuţii cu Ministerul Educaţiei pentru a găsi cele  mai bune soluţii la criza cu care se confruntă piaţa muncii din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Budăi, ministrul Muncii a declarat luni că Guvernul are în vedere înfiinţarea de şcoli profesionale, întrucât învăţământul dual deja prinde avânt în mai multe oraşe ale ţării.

„Suntem în discuţii cu Ministerul Educaţiei (..). Măsurile se gândesc pe mai multe planuri, o dată pentru oprirea exodului, apoi pentru aducerea pe cât posibil a mai multe persoane în ţară, şi nu în ultimul rând pentru aducerea acelui contingent pentru lucrătorii non-UE", a afirmat Marius Budăi, la Digi24, conform economica.net.
 
Ministrul Muncii s-a referit şi la măsurile de încurajare a programelor de formare prin ucenicie, precizând că nivelul de participare a fost coborât la 4 clase. 
 
„Sunt măsuri pe care le-am gândit şi le-am luat din timp, prin încurajarea mediului de afaceri de a forma ucenici. Este o măsură foarte importantă, cu un sprijin material foarte consistent, de 2.250 de lei pentru fiecare ucenic format, pe lună, pentru întreprinzători. În acest sens, am coborât nivelul unde o persoană poate participa la ucenicie, de la 8 clase la 4 clase, şi acum , în funcţie de complexitatea muncii, perioada de ucenicie durează de la 1 la 2 ani, iar în această perioadă întreprinzătorii primesc un sprijin de la stat în valoare de 2.250 lei pentru fiecare ucenic format”, a adăugat Marius Budăi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările