Lista localităţilor unde toţi elevii vor merge, luni, la şcoală

Lista localităţilor unde toţi elevii vor merge, luni, la şcoală

De luni, 10 mai, revin la cursuri, toţi ellevii claselor terminale

Ministerul Educaţiei a publicat pe site lista ratei de infectare cu Covid-19 în fiecare localitate din ţară. Pe baza acesteia, se decide scenariu în care merg elevii la şcoală, de luni, 10 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit listei, sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie.
 
Capitala are o incidenţă a cazurilor de Covid-19 peste 1 la mie.
 
De luni, 10 mai, se întorc la cursuri, fizic, toţi elevii claselor terminale - clasa a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, cu excepţia celor din localităţile carantinate.
 
În scenariul verde, adică în locallităţile unde incidenţa e mai mică sau egală cu unu la mia de locuitori, merg la şcoală toţi preşcolarii şi elevii în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 
 
În scenariul galben, adică acolo unde incidenţa e peste unu lla mie,  sunt prezenţi în bănci toţi preeeşcolarii şi elevii din clasele I-IV, precum şi ellevii din clasele terminalle, precum şi ellevii din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
 
Ceilalţi elevi participă la cursuri în regim online. 
 
Cîmpeanu a declarat vineri că nu se poate formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările