Evaluarea Naţională 2020: Elevii, chemaţi la şcoală cu 2 ore înainte de examen, pentru triajul epidemiologic

Evaluarea Naţională 2020: Elevii, chemaţi la şcoală cu 2 ore înainte de examen, pentru triajul epidemiologic

Monica Anisie FOTO gov.ro

Monica Anisie, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă că examenele de evaluare naţională, ce încep luni, se vor desfăşura cu stricta respectare a măsurilor de siguranţă. Astfel, accesul elevilor se va face până la ora 8:30, fiecare unitate având stabilit un grafic pentru a evita aglomeraţia, iar inspectorii şcolari vor monitoriza ca toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prima etapă începe mâine. A doua etapă, pentru elevii care se află în izolare sau care mâine au peste 37,3 temperatură e organizată a doua etapă, în 29 iunie. Această etapă se va organiza înaintea repartiţiei computerizate din 10 iulie. Toţi copii absolvenţi de clasa a opta au şanse egale.

Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examen. Mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru mobilizarea de care au dat dovadă de susţinere, sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a evaluării. Îi anunţ pe toţi elevii că accesul în centrul de examen se va face până la 8:30
Fiecare unitate a stabilit un grafic pentru a evita aglomeraţia. Prin urmare, la poarta unitatii de invatamant va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic si va indruma elevii catre salile de examen, impreuna cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii cu temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii si sa lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta În fiecare centru de examen au fost luate măsurile de prevenire, s-a dezinfectat. Fiecare inspectorat va monitoriza ca toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite.

Legat de modalitatea de corectare, anul acesta lucrările vor merge în alt judeţ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru Bucureşti”, a declarat ministrul Monica Anisie.
 
 
 
În funcţie de decizia şcolilor elevii sunt chemaţi la şcoli începând cu ora 7 sau 7,30, pentru testarea temperaturii, în condiţiile epidemiei de Covid-19.
 
Triajul epidemiologic la intrarea în şcoală: 
 
În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor astfel:
Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările