REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / Subiectele la Bacalaureat 2013 - Probele scrise la Chimie, Anatomie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Biologie

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / Subiectele la Bacalaureat 2013 - Probele scrise la Chimie, Anatomie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Biologie

Elevii susţin vineri ultima probă scrisă la Bacalaureat

Peste 165.000 de absolvenţi de liceu au susţinut vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro a publicat subiectele la Bac 2013, pe care le-a rezolvat împreună cu profesori.

UPDATE 12.20 Subiectele la INFORMATICĂ 

 
 
 
 
UPDATE 12.10 Subiectele la CHIMIE
 
 
 
UPDATE 12.00 Subiecte FILOSOFIE 
 
 
 
UPDATE 11.44 Subiectele la ANATOMIE 
 
 
 
 
UPDATE, ora 11.35: Subiectele la Bacalaureat 2013, la proba ECONOMIE: 
 
Subiectul I: A: Elevii au avut de comentat cinci afirmaţii, dacă sunt adevărate sau false. 
B. De scris o sintagmă sau un cuvânt, astfel încât propoziţia de mai jos să devină adevărată: "În ţările cu economie dezvoltată, resursele economice sunt abundente".

Candidaţii au mai avut de completat un tabel cu cererea şi oferta în care se dădeau preţul şi cantitatea oferită şi se cerea să se adauge în tabel cantitatea cerută în situaţiile următoare:
a. Să completeze părţile lipsă ale tabelulului:
- De dat valorile corespunzătoare
- De calculat coeficientul de elasticitate al ofertei în funcţie de preţ, în situaţiile în care preţul creşte de la două unităţi monetare la trei unităţi monetare.
- De trasat graficul eficienţei.
 
Subiectul II. Candidaţii au avut de rezolvat două probleme:
A - de calculat preţul,  de calculat costul total. La subpunctul 2 candidaţii au avut de scris despre productivitatea marginală a capitalului.
B - Sensul modificării dobânzii dacă suma împrumutată şi rata dobânzii rămân neschimbate, iar timpul de rambursare se înjumătăţeşte.

Subiectul III
1. De definit piaţa muncii, de exemplificat trei forme de venit ale factorilor de producţie, de dat un exemplu cu valori numerice în care să ilustreze modificarea volumului tranzacţiilor, când viteza de rotaţie a banilor creşte mai puţin decât creşte masa monetară.
2. De explicat rolul bursei de valori în finanţarea activităţilor economice.
 

UPDATE ORA 11.25
 
La proba de FIZICĂ a examenului de Bacalaureat 2013, candidaţii au avut de rezolvat patru probleme din:

Subiectele la fizică - Filiera vocaţională

 

UPDATE ora 11.05
 
La proba de BIOLOGIE de la Bacalaureat 2013 sunt următoarele subiecte:
 
 
 
 

 

 UPDATE ORA 10.49 La proba de GEOGRAFIE de la Bacalureat 2013 sunt urmatoarele subiecte:

 
 
 
 
 
Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.
 
Sfaturile profesorilor pentru ultima probă
 
Profesoara de Biologie Angelica Mihăilescu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Capitală susţine că elevii aleg aceasta materie pentru că se poate învăţa uşor şi nu ridică la fel de multe probleme ca Fizica sau Chimia. Ea a mai spus că primul subiect este unul simplu, de încălzire, la care elevii trebuie să rezolve câteva întrebări-grilă, iar abia la subiectele II şi III se cer explicaţii mai elaborate, exerciţiile fiind mai dificile. „De obicei, în anii anteriori, la prima problemă s-a dat din circulaţie şi la a doua s-a dat din genetică“, a explicat profesoara într-o lecţie video publicată pe adevarul.ro în cadrul campaniei „adevarul.ro te meditează pentru Bac“.
 
O altă probă preferată de elevi este cea la Geografie. Nicoleta Beliciu, profesor de Geografie la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Bucureşti, susţine că examenul la această materie nu este unul dificil şi tocmai de aceea mulţi elevi o aleg ca proba opţională de la Bac. 
 
Profesorul George Trifan, care pregăteşte olimpici la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Capitală a explicat, de asemenea în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că „numai elevii care au studiat Informatica intensiv în liceu o aleg ca probă opţională la Bac, altfel cei de la profilul Real aleg alte materii mai simple“.
 
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 165.000 de elevi înscrişi pe listele de Bac 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările