REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / GORJ / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

0
0

4.680 de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 4.680 de elevi din judeţul Gorj înscrişi pe listele de Bac 2013.

Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.

Cei mai mulţi candidaţi din Gorj au optat pentru geografie

Pentru unii, subiectele au fost floare la ureche. Aceştia se aşteaptă să obţină note foarte mari: „Am dat la geografie. A fost foarte uşor. Vreau să dau la facultate. Nu am avut emoţii pentru că m-am pregătit. La istorie mi s-a părut cel mai greu. Aştept rezultatele şi pe urmă o să văd cum îmi petrec vacanţa“. În schimb, pentru alţi elevi, subiectele au fost dificile: „Nu am făcut nimic. Au fost subiecte grele“.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Gorj, cei mai mulţi candidaţi au susţinut proba la biologie. „Au fost înscrişi 4679 de candidaţi. Cei mai mulţi au optat, potrivit statisticilor, pentru geografie. De asemenea, biologia s-a aflat în preferinţele candidaţilor“, a spus Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

 

Sfaturile profesorilor pentru ultima probă

Profesoara de Biologie Angelica Mihăilescu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Capitală susţine că elevii aleg aceasta materie pentru că se poate învăţa uşor şi nu ridică la fel de multe probleme ca Fizica sau Chimia. Ea a mai spus că primul subiect este unul simplu, de încălzire, la care elevii trebuie să rezolve câteva întrebări-grilă, iar abia la subiectele II şi III se cer explicaţii mai elaborate, exerciţiile fiind mai dificile. „De obicei, în anii anteriori, la prima problemă s-a dat din circulaţie şi la a doua s-a dat din genetică“, a explicat profesoara într-o lecţie video publicată pe adevarul.ro în cadrul campaniei „adevarul.ro te meditează pentru Bac“.

O altă probă preferată de elevi este cea la Geografie. Nicoleta Beliciu, profesor de Geografie la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Bucureşti, susţine că examenul la această materie nu este unul dificil şi tocmai de aceea mulţi elevi o aleg ca proba opţională de la Bac. 

Profesorul George Trifan, care pregăteşte olimpici la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Capitală a explicat, de asemenea în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că „numai elevii care au studiat Informatica intensiv în liceu o aleg ca probă opţională la Bac, altfel cei de la profilul Real aleg alte materii mai simple“.

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 4.680 de elevi din judeţul Gorj înscrişi pe listele de Bac 2013.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri