Vlad Bog, şeful HR Microsoft: Unde se produce prăpastia între tinerii talentaţi şi companii la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bog
Vlad Bog

Romania are o multime de tineri talentati, insa, cu toate acestea, un procent important dintre acestia ingroasa in continuare randurile persoanelor aflate in somaj. Vlad Bog, directorul de HR al companiei de software Microsoft Romania, spune ce pot sa faca absolventii de facultate pentru a-si gasi un job.

„Multora dintre absolventii care isi cauta un loc de munca le lipsesc o multime de abilitati de baza. Printre acestea, cea mai importanta este cea de leadership, respectiv capacitatea de a veni cu idei, de a le prezenta, de a crea aliante, de a conduce un proiect. Toate aceste lipsuri vin chiar si in contextul in care este vorba de tineri cu pregatire, tineri talentati, care ajung in cele din urma in randul celor fara un loc de munca", a explicat Vlad Bog.

Rata somajului a fost in luna martie a acestui an de 5,58 la suta, fiind inregistrati 492.427 de someri, dintre care circa 240.000 persoane au mai putin de 40 de ani, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Citeşte aici continuarea articolului

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite